Filosofieweken

Tijdens een filosofieweek omring je jezelf met filosofie op het Landgoed ISVW. Je verblijft in ons hotel, gelegen in het bosrijke Leusden, en doorgrondt met ons een filosofisch onderwerp. Van maandag tot vrijdag er even tussenuit, op denkvakantie. Ons huidige aanbod is als volgt:

 


Alles van waarde. Een filosofische schrijfweek

24 april t/m 28 april 2023
Hoe kunnen we onze belangrijkste waarden tot uitdrukking brengen in ons eigen leven? Met schrijver en journalist Marc van Dijk gaan we aan de hand van schrijfoefeningen hiernaar op zoek.


De poorten van de waarneming

1 mei t/m 5 mei 2023
In deze cursusweek houden we ons bezig met hun filosofische en maatschappelijke betekenis, aan de hand van denkers van Plato tot Foucault en van Patanjali tot Kant. Met Hein van Dongen en gastsprekers, onder wie Hans Gerding.


Het vreemde lichaam

15 mei t/m 19 mei 2023
Wat zegt ons lijf over ons mens-zijn en hoe wij de wereld ervaren? Wat zijn de politieke en ethische consequenties van onze kijk op lichamelijkheid? Met Lianne Tijhaar en bijdragen van o.m. Marli Huijer, Monica Meijsing, Marjan Slob en Ype de Boer.


Onsterfelijkheid

16 oktober t/m 20 oktober 2023
Moeten wij onsterfelijk willen zijn? Wat doet dat met onze identiteit? Welk mensbeeld gaat hiermee gepaard? Met Lianne Tijhaar en bijdragen van o.m. Marli Huijer, Michel Dijkstra, Jos de Mul en Martijntje Smits.