Evenementen

De ISVW organiseert geregeld evenementen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Vrijdagavondsalon en filosofieweekenden, maar ook aan de Nacht van de Filosofie en de Van Eedenlezingen. Op deze pagina vindt u een overzicht van wat er zoal op de planning staat in de komende periode.


Het raadsel van de speelman

25 maart 2022
In zijn filosofische novelle Het raadsel van de speelman speelt Jos Kessels weergaloos met taal om de grenzen ervan aan te geven. Ook met Paul van Tongeren


Blauwbaard. Transformaties van een sprookje

2 en 3 april 2022
‘Blauwbaard’ is een sprookje dat na ruim drie eeuwen herkenbaar blijft. Albert van der Schoot leest en filosofeert met je mee.


Kitty van der Vliet Symposium: Intieme vreemden

23 en 24 april 2022
We zijn elkaars intieme vreemden, onbekend maar toch verbonden. Wat zijn we elkaar verschuldigd?


Debat: Kun je dood willen?

27 mei 2022
Tijdens dit debat gaan Paul van Tongeren en Klaas Rozemond met elkaar in gesprek over de filosofische aspecten van de wil het eigen leven te beëindigen.


Taalkracht

4 en 5 juni 2022
Christien Brinkgreve, Eric Koenen en Sanne Bloemink schijnen hun licht op de vraag hoe onze taal verandert en wat die veranderingen zeggen over onze samenleving.


Filosofisch café

Elke derde zondag van de maand
De Vereniging Vrienden van de ISVW verzorgt een filosofisch café voor Vrienden en hun introducés.


Kidscafé

Elke derde zondag van de maand

Het Filosofisch KidsCafé voor kinderen in de leeftijd van 8 tot 12 jaar.


De evenementen van najaar 2022 verschijnen binnenkort op deze pagina. Je kunt ze al terugvinden op onze programmapagina: isvw.nl/programma-2-2.