Evenementen

De ISVW organiseert geregeld evenementen. Op deze pagina vind je een overzicht van wat er zoal op de planning staat in de komende periode.


SPUI25 | En nu? De mens als bedreigde diersoort

22 februari 2024
Volgens filosoof Jan Bransen is het de hoogste tijd daar wat aan te doen en wel door anders te denken. Elf mentaliteitsveranderingen, daarvoor pleit hij in zijn nieuwe boek En nu? Tijdens deze middag in SPUI25 licht hij zijn ideeën toe.


De Balie | Ooggetuigen van de verwoesting

24 februari 2024
Twee jaar oorlog in Oekraïne betekent ook twee jaar aan beschrijvingen van die oorlog. Vanavond delen we die beschrijvingen met het publiek: van reisverslagen tot gedichten.  Met Iryna Riabets, Manon Uphoff, Jaap Scholten, Florian Jacobs, Olesia SkrypnikovaTaras Skrypnikov en  Galyna Prudchenko.


SPUI25 | Tien jaar Russische invasie van Oekraïne

27 februari 2024
Op 27 februari 2014 begonnen Russische soldaten met de bezetting van de Krim. Het tot Oekraïne behorend schiereiland werd na een paar weken door Rusland geannexeerd. Tien jaar oorlog later staan we in SPUI25 met schrijvers en journalisten, onder wie Florian Jacobs en Eva Peek, stil bij de realiteit van tien jaar oorlog.


SPUI 25 | Boekpresentatie De politiek van vruchtbaarheid

29 februari 2024
Bij de verschijning van haar nieuwe boek De politiek van vruchtbaarheid gaat Suzanne Roes in SPUI25 met verschillende deskundigen in gesprek over machtsverhoudingen, autonomie en ouderschap.


Nietzsche: Dionysische chaos

27-28 april 2024
Nietzsche koos Heraclitus’ uitspraak ‘Oorlog is de vader van alle dingen’ als zijn lijfspreuk. Volgens Nietzsche belichaamt Dionysus de oorlog die zowel vernietigt als schept, de roes waarin dood en erotiek samengaan. Leer erover tijdens dit weekend met Maarten van BuurenArnold Heumakers en Joep Dohmen.


Filosofisch café

Elke derde zondag van de maand
De Vereniging Vrienden van de ISVW verzorgt een filosofisch café voor Vrienden en hun introducés.

 


Kidscafé

Elke derde zondag van de maand

Het Filosofisch KidsCafé voor kinderen in de leeftijd van 8 tot 12 jaar.