Evenementen

De ISVW organiseert geregeld evenementen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Vrijdagavondsalon en filosofieweekenden, maar ook aan de Nacht van de Filosofie en de Van Eedenlezingen. Op deze pagina vindt u een overzicht van wat er zoal op de planning staat in de komende periode.


Filosofisch café

Elke derde zondag van de maand
De Vereniging Vrienden van de ISVW verzorgt een filosofisch café voor Vrienden en hun introducés. Het eerstvolgende café vindt plaats op 19 januari 2020 als onderdeel van de ISVW Open Dag.


Kidscafé

Elke derde zondag van de maand

Het Filosofisch KidsCafé voor kinderen in de leeftijd van 8 tot 12 jaar.


Woorden van vuur. Mystieke liefde in oost en west

21 en 22 maart 2020
Wat is de liefde? Tijdens ‘Woorden van vuur’ komen onder meer Fénélon, Hadewijch, Rumi en Mahadeviyakka aan het woord. Met Michel Dijkstra


Nacht van de filosofie 2020 in Rotterdam

3 april 2020
Op 3 april 2020 is er weer een Rotterdamse Nacht van de Filosofie! Met onder meer Alicja Gescinska en Daan Roovers.


Nacht van de filosofie 2020 in Amsterdam

11 april 2020
In 2020 is Amsterdamse Nacht van de Filosofie op 11 april in het sfeervolle Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond. Met onder meer Alicja Gescinska, Daan Roovers, Henri Beunders, Babah Tarawally en Kamagurka.


Chinese filosofie

25 en 26 april 2020
Ter nagedachtenis aan Karel van der Leeuw spreken Jan Bor, Burchard Mansvelt Beck, Jan De Meyer en Dianne Sommers over Chinese filosofie.


Filosofie en islam

9 en 10 mei 2020
Hoe verhoudt zich de bloeitijd van de ‘islamitische verlichting’ tot het islamitische geloof dat vandaag de dag als intolerant wordt gezien? Met Gerko Tempelman


9e Frederik van Eedenlezing: Markus Gabriel

30 mei 2020
Markus Gabriel betoogt dat de mens niet te reduceren is tot een biologisch systeem. Mensen kunnen denken en daarom zijn wij vrij.


The Best of Berlin

6 en 7 juni 2020
Op de 111e verjaardag van Isaiah Berlin (1909-1997) viert de ISVW het gedachtegoed van deze Brits-Letse denker. Met Arnon Grunberg, Thomas Heij en Florian Jacobs


Filosofie voor beginners

5 en 6 september 2020
Maak in een weekend kennis met enkele van de belangrijkste ideeën en filosofen uit de geschiedenis van de westerse filosofie. Met Onno Zijlstra


Kitty van der Vliet Diversity Event: Susan Neiman

17 en 18 oktober 2020
Volgens de joods- Amerikaanse filosoof Susan Neiman kunnen we iets leren van de manier waarop Duitsland haar Naziverleden verwerkt en deze lessen gebruiken om naar ons eigen slavernijverleden te kijken.