Evenementen

De ISVW organiseert geregeld evenementen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Vrijdagavondsalon en filosofieweekenden, maar ook aan de Nacht van de Filosofie en de Van Eedenlezingen. Op deze pagina vindt u een overzicht van wat er zoal op de planning staat in de komende periode.


De oorsprong van de mensenrechten

30 en 31 januari 2021
Vertaler en deskundige van Verlichtingsfilosofie, dichter en filosoof Jabik Veenbaas bespreekt in dit weekend drie belangrijke denkers over mensenrechten: Edmund Burke, Thomas Paine en Mary Wollstonecraft.


Taalkracht

6 en 7 maart 2021
In hoeverre spreken we de waarheid met onze taal? Is onze taal in navolging van onze samenleving efficienter gewoden, of andersom? Denk en spreek mee met Christien Brinkgreve, Eric Koenen en Sanne Bloemink


Nacht van de Literatuur in Amersfoort

13 maart 2021 in Amersfoort
ISVW presenteert tijdens de Nacht van de Literatuur romanschrijver en filosoof Eva Meijer. Zij gaat met ISVW-programmamanager Marthe Kerkwijk in gesprek over de bijzondere relatie tussen literatuur en filosofie.


Nacht van de Filosofie 2021 in Amsterdam

10 april 2021
In 2021 is Amsterdamse Nacht van de Filosofie op 10 april in het sfeervolle Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond. Met onder meer Alicja Gescinska, Daan Roovers, Henri Beunders, Babah Tarawally en Kamagurka (o.v.).


The Best of Berlin

5 en 6 juni 2021
Op de 112e verjaardag van Isaiah Berlin (1909-1997) viert de ISVW het gedachtegoed van deze Brits-Letse denker. Met Arnon Grunberg, Thomas Heij en Florian Jacobs


Filosofisch café

Elke derde zondag van de maand
De Vereniging Vrienden van de ISVW verzorgt een filosofisch café voor Vrienden en hun introducés.
 


Kidscafé

Elke derde zondag van de maand

Het Filosofisch KidsCafé voor kinderen in de leeftijd van 8 tot 12 jaar.