Evenementen

De ISVW organiseert geregeld evenementen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Vrijdagavondsalon en filosofieweekenden, maar ook aan de Nacht van de Filosofie en de Van Eedenlezingen. Op deze pagina vindt u een overzicht van wat er zoal op de planning staat in de komende periode.


Debat: Kun je dood willen?

27 mei 2022
Tijdens dit debat gaan Paul van Tongeren en Klaas Rozemond met elkaar in gesprek over de filosofische aspecten van de wil het eigen leven te beëindigen.


Taalkracht

4 en 5 juni 2022
Christien Brinkgreve, Eric Koenen en Sanne Bloemink schijnen hun licht op de vraag hoe onze taal verandert en wat die veranderingen zeggen over onze samenleving.


Hierzijn is heerlijk. Honderd jaar Rilke

25 en 26 juni 2022
Honderd jaar geleden voltooide de dichter Rainer Maria Rilke zijn hoofdwerken De elegieën van Duino en De sonnetten aan Orpheus. Tijdens dit weekend vieren we hun jubileum met Rilke-kenners en Rilke-liefhebbers Atze van Wieren, Christien Brinkgreve, Thomas Heij, Michel Dijkstra en Florian Jacobs.


In gesprek met Hans Achterhuis

9 oktober 2022
Leonie Wolters ging voor haar boek Zoektocht naar betekenis in gesprek met Hans Achterhuis. Op de middag van zondag 9 oktober zetten ze hun gesprek live voort, en leidt Hans Achterhuis zijn nieuwste boek over Hannah Arendt in.


Filosofisch café

Elke derde zondag van de maand
De Vereniging Vrienden van de ISVW verzorgt een filosofisch café voor Vrienden en hun introducés.
 


Kidscafé

Elke derde zondag van de maand

Het Filosofisch KidsCafé voor kinderen in de leeftijd van 8 tot 12 jaar.