Evenementen

De ISVW organiseert geregeld evenementen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Vrijdagavondsalon en filosofieweekenden, maar ook aan de Nacht van de Filosofie en de Van Eedenlezingen. Op deze pagina vindt u een overzicht van wat er zoal op de planning staat in de komende periode.


Taalkracht

6 en 7 maart 2021
In hoeverre spreken we de waarheid met onze taal? Is onze taal in navolging van onze samenleving efficienter gewoden, of andersom? Denk en spreek mee met Christien Brinkgreve, Eric Koenen en Sanne Bloemink


Nacht van de Filosofie 2021 in Amsterdam

10 april 2021
In 2021 is Amsterdamse Nacht van de Filosofie op 10 april in het sfeervolle Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond. Met onder meer Alicja Gescinska, Daan Roovers, Henri Beunders, Babah Tarawally en Kamagurka (o.v.).


The Best of Berlin

5 en 6 juni 2021
Op de 112e verjaardag van Isaiah Berlin (1909-1997) viert de ISVW het gedachtegoed van deze Brits-Letse denker. Met Arnon Grunberg, Thomas Heij en Florian Jacobs


De oorsprong van de mensenrechten

26 en 27 juni 2021
Vertaler en deskundige van Verlichtingsfilosofie, dichter en filosoof Jabik Veenbaas bespreekt in dit weekend drie belangrijke denkers over mensenrechten: Edmund Burke, Thomas Paine en Mary Wollstonecraft.


Filosofisch café

Elke derde zondag van de maand
De Vereniging Vrienden van de ISVW verzorgt een filosofisch café voor Vrienden en hun introducés.
 


Kidscafé

Elke derde zondag van de maand

Het Filosofisch KidsCafé voor kinderen in de leeftijd van 8 tot 12 jaar.