Stagevacatures

De Internationale School voor Wijsbegeerte is een non-profit organisatie die zich bezighoudt met wereld- en levensbeschouwing. De organisatie, opgericht in 1916, is gevestigd op een landgoed van zes hectare, gelegen aan de Leusderheide. Naast een cursusinstituut en een uitgeverij omvat Landgoed ISVW een hotel en een conferentieoord.

De Internationale School voor Wijsbegeerte verzorgt al meer dan honderd jaar cursussen en opleidingen op het raakvlak van filosofie en wetenschap. Sinds 2011 is ons bedrijf ook een uitgeverij rijker. Met een stage bij de ISVW kom je terecht in een netwerk van publieksfilosofen en maak je een stevige stap richting een baan in de filosofie.

Stage cursusinstituut

Functieomschrijving
Voor een organisatorisch sterke filosofiestudent hebben we een mooie stageplek bij het cursusinstituut van de ISVW. De taken bestaan uit het scouten en programmeren van fantastische sprekers voor verschillende filosofiecursussen, het schrijven van wervende teksten voor advertenties en meedenken bij de productie van onze programmakrant. Je woont een Open Dag bij en mogelijk enkele andere evenementen. Ook denk je mee over manieren om ons filosofieprogramma aantrekkelijk te maken en relevante doelgroepen te bereiken. Indien gewenst kun je, bij wijze van hoofdproject, een meerdaagse cursus organiseren en programmeren. Daarnaast draai je mee in Team ISVW, waar ook ISVW Uitgevers onderdeel van is. Indien gewenst kun je ook bij de productie van boeken betrokken raken. Stagiairs wonen redactievergaderingen van iFilosofie bij; we sporen hen aan minstens één boekrecensie te schrijven. Het gaat om een langere stage van minimaal 4 maanden, minimaal 3 dagen per week.

Profiel van de kandidaat
– Gevorderde filosofiestudent (BA/MA) of aanverwante studie met filosofie-minor.
– Goede taalvaardigheid (Nederlands).
– Affiniteit met publieksfilosofie.
– Minimaal 4 maanden en minimaal 3 dagen per week beschikbaar.

Arbeidsvoorwaarden
Werktijden en aanvangsmoment zijn in overleg. Je werkt in een filosofische, historische en bosrijke omgeving. De taken zijn gevarieerd en er is ruimte om je stage inhoudelijk vorm te geven en toe te spitsen op je leerdoelen. Naast een vergoeding van de reiskosten is er een onkostenvergoeding voor deze stageplekken beschikbaar.

Functie-eisen
– Kennis van en liefde voor de filosofie.
– Goede beheersing van het Nederlands.
– Initiatiefrijk en zelfstandig.

Meer informatie of solliciteren? Stuur een e-mail naar Marthe Kerkwijk, programmamanager ISVW, [email protected].

Stage uitgeverij

Functieomschrijving
Voor een bijzonder taalgevoelige filosofiestudent hebben we een mooie stageplek bij ISVW Uitgevers. De taken bestaan uit het redigeren en beoordelen van manuscripten, het schrijven van persberichten, brochureteksten en flapteksten. Je wordt betrokken bij het volledige proces van het maken van een boek, van een eerste concept tot het eerste versgedrukte exemplaar. Daarnaast draai je mee in Team ISVW, waar ook het cursusinstituut onderdeel van is. Indien gewenst kun je ook bij de cursussen betrokken raken. Stagiairs wonen tevens redactievergaderingen van iFilosofie bij en we sporen hen aan minstens een recensie te schrijven.

Tot de taken kunnen behoren:
– meelezen van manuscripten, teksten corrigeren;
– meedraaien in de redactie van iFilosofie, het digitale tijdschrift van de ISVW. Je schrijft boekrecensies en/of interviewt auteurs (middels video en/of tekst);
– ondersteunen van de marketing (nieuws- en persberichten, social media);
– het bedenken en ontwikkelen van boeken in de publieksfilosofie;
– meeschrijven aan de websites van de ISVW (isvw.nl en ifilosofie.nl);
– eventueel vertalen (Duits/Frans/Engels naar Nederlands).

Profiel van de kandidaat
– Gevorderde student Filosofie (BA/MA), uitgeversopleiding (BA/MA) of aanverwante studie.
– Affiniteit met taal, boeken en interesse in het uitgeversvak.
– Affiniteit met publieksfilosofie.
– Uitstekende Nederlandse schrijfvaardigheid.

Minimaal 4 maanden en minimaal 3 dagen per week beschikbaar.

Arbeidsvoorwaarden
Werktijden en aanvangsmoment zijn in overleg. Je werkt in een filosofische, historische en bosrijke omgeving. De taken zijn gevarieerd en er is ruimte om je stage inhoudelijk vorm te geven en toe te spitsen op je leerdoelen. Naast een vergoeding van de reiskosten is een onkostenvergoeding voor deze stageplek beschikbaar.

Functie-eisen
– kennis van en liefde voor de filosofie;
– uitstekende beheersing van het Nederlands;
– initiatiefrijk en zelfstandig.

Meer informatie of solliciteren? Stuur een e-mail naar Florian Jacobs, uitgever ISVW, [email protected].

Winkelwagen
Scroll naar boven