Basiscursussen

Basiscursussen beslaan meerdere weekends. Bij lopende opleidingen is het nog mogelijk om je in te schrijven voor specifieke onderdelen.


Inleiding in de filosofie

Start: 13 en 14 maart 2021
De westerse filosofie bestaat uit allerlei disciplines. Waar te beginnen? De basiscursus ‘Inleiding in de filosofie’ met Jan Flameling neemt je mee op een reis langs vijf van deze disciplines en door 25 eeuwen westerse filosofie.


Masterclass Agamben

Start: 13 en 14 februari 2021
In deze masterclass dompelt Ype de Boer je vijf weekenden onder in Agambens levensproblematiek, waarvan drie gewijd aan Homo sacer en twee aan The Use of Bodies.


Masterclass Zenmeester Dōgen 2021

Start: 6 maart 2021
Hoe kan je je optimaal met je omgeving verbinden? Wat is vergankelijkheid? En hoe oefen je wijsheid en compassie in de praktijk? Met Michel Dijkstra


Levenskunst in oost en west

Gestart: 10 en 11 oktober 2020
Docenten Maarten van Buuren en Michel Dijkstra leiden je langs een selectie van wijsgeren uit de oosterse en westerse tradities.


Masterclass Derrida

Gestart: 10 en 11 oktober 2020
In de marges van teksten van Heidegger, Sartre, Plato, Wittgenstein en vele anderen presenteert Derrida zijn eigen opvattingen over onder meer het einde van de mens. Met Laurens ten Kate en Jan Flameling