Masterclasses

Masterclasses beslaan meerdere weekends. Bij lopende opleidingen is het nog mogelijk om je in te schrijven voor specifieke onderdelen.


Masterclasses Derrida

Start: 5 en 6 februari 2022
In deze reeks bespreken we teksten van Jacques Derrida waarin hij gedichten leest, kanttekeningen plaatst bij opvattingen van filosofen over de schilderkunst en liefdesbrieven schrijft. Met Jan Flameling en Laurens ten Kate


Masterclass Arendt

Start: 8 en 9 oktober 2022
In deze zesdelige masterclass zal Laurens ten Kate, die al eerder op de ISVW cursussen verzorgde over Arendts werk, je samen met vertaler en filosoof Dirk De Schutter door Het leven van de geest leiden.


De kern van…

Gestart: 18 september 2021
Tijdens deze masterclass lees je met Marthe Kerkwijk een met zorg gekozen, klassiek tekstfragment in een dag. Zo maken we aan de hand van sleutelteksten kennis met de kernargumenten van filosofen.


Masterclass Postmodernisme en de terugkeer naar Kant

Gestart: 25 en 26 september 2021
Postmoderne denkers als Derrida, Lyotard, Arendt en Deleuze keren terug naar Kants derde kritiek, de belangrijkste moderne klassieker over esthetica en kunstfilosofie. Met Arthur d’ Ansembourg


Masterclass Martha Nussbaum

Gestart: 16 en 17 oktober 2021
In deze masterclass met Jan Flameling verdiepen we ons in het gedachtegoed van Martha Nussbaum door fragmenten uit haar omvangrijke oeuvre te lezen in het licht van denkers uit heden en verleden.