Masterclasses

Masterclasses beslaan meerdere weekends. Bij lopende opleidingen is het nog mogelijk om je in te schrijven voor specifieke onderdelen.


Masterclass Postmodernisme en de terugkeer naar Kant

Start: 25 en 26 september 2021
Postmoderne denkers als Derrida, Lyotard, Arendt en Deleuze keren terug naar Kants derde kritiek, de belangrijkste moderne klassieker over esthetica en kunstfilosofie. Met Arthur d’ Ansembourg


De kern van…

Start: 18 september 2021
Tijdens deze masterclass lees je met Marthe Kerkwijk een met zorg gekozen, klassiek tekstfragment in een dag. Zo maken we aan de hand van sleutelteksten kennis met de kernargumenten van filosofen.


Masterclass Martha Nussbaum

Start: 16 en 17 oktober 2021
In deze masterclass met Jan Flameling verdiepen we ons in het gedachtegoed van Martha Nussbaum door fragmenten uit haar omvangrijke oeuvre te lezen in het licht van denkers uit heden en verleden.


Masterclasses Derrida

Start: 5 en 6 februari 2022
In deze reeks bespreken we teksten van Jacques Derrida waarin hij gedichten leest, kanttekeningen plaatst bij opvattingen van filosofen over de schilderkunst en liefdesbrieven schrijft. Met Jan Flameling en Laurens ten Kate


Masterclass Agamben

Gestart: 22 en 23 mei 2021
In deze masterclass dompelt Ype de Boer je vijf weekenden onder in Agambens levensproblematiek, waarvan drie gewijd aan Homo sacer en twee aan The Use of Bodies.