Online evenementen

Om te filosoferen hoef je je leunstoel niet te verlaten, want ISVW komt bij je thuis. Tweewekelijkse online colleges bieden je een korte inleiding in het werk van belangrijke denkers en zetten je aan het denken over prangende filosofische vragen. Elk college duurt 1,5 uur en deelname bedraagt € 25,- . Het gebruikte platform is Zoom, wat interactie met de docent mogelijk maakt. Voorkennis is niet vereist. Voor sommige colleges wordt aanvullend lesmateriaal ter beschikking gesteld op een digitale leeromgeving. Klik op een onderstaande items voor meer informatie en om je aan te melden.

Uitzondering hierop vormen de schrijfcursussen ‘Schrijf het verhaal van je leven’ en ‘Ontwikkel je eigen filosofische boek’. Deze langdurende cursussen zijn deels online, deels op locatie ISVW, en maken gebruik van een maatwerk leeromgeving van schrijversacademie Editio.


De huistijger en de humanist

19 januari 2022
Katten overheersen de wereld, in elk geval de digitale wereld van het internet. Wat waren en zijn de wezenlijke aspecten van onze complexe intieme band met de kat? Met Maarten Reesink