Online evenementen

Om te filosoferen hoef je je leunstoel niet te verlaten, want ISVW komt bij je thuis. Tweewekelijkse online colleges bieden je een korte inleiding in het werk van belangrijke denkers en zetten je aan het denken over prangende filosofische vragen. Elk college duurt 1,5 uur en deelname bedraagt € 25,- . Het gebruikte platform is Zoom, wat interactie met de docent mogelijk maakt. Voorkennis is niet vereist. Voor sommige colleges wordt aanvullend lesmateriaal ter beschikking gesteld op een digitale leeromgeving. Klik op een onderstaande items voor meer informatie en om je aan te melden.

Uitzondering hierop vormen de schrijfcursussen ‘Schrijf het verhaal van je leven’ en ‘Ontwikkel je eigen filosofische boek’. Deze langdurende cursussen zijn deels online, deels op locatie ISVW, en maken gebruik van een maatwerk leeromgeving van schrijversacademie Editio.


Donna Haraway

8 juni 2022
Donna Haraway is vooral bekend van haar cyborg manifest. Ook in haar recentere werk verkent ze ons bestaan tussen andere dieren, ecosystemen en technologie. Met Lydia Baan Hofman


Vergeving volgens Hannah Arendt en Clara Wichmann

7 september 2022
Arendt en Wichmann vinden het beiden belangrijk dat mensen die een misdaad begaan weer een plek vinden in de samenleving, maar bieden verschillende oplossingen. Marthe Kerkwijk belicht de overeenkomsten en verschillen.