Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Tienduizend poorten: oosterse levenskunst – De Boeddha

27 januari om 10:30 tot 28 januari om 12:30

Een bekende Chinese zegswijze luidt: ‘Er zijn tienduizend poorten!’ Deze op het eerste gezicht misschien raadselachtige uitdrukking betekent zoveel als: ‘Er is op het levenskunstig terrein voor elk wat wils.’ Tijdens de basisopleiding Tienduizend poorten: oosterse levenskunst gidsen Lucas den Boer en Michel Dijkstra je door de hoogtepunten van de levenskunst uit India, China en Japan. De cursus daagt je uit tot persoonlijke reflectie op de oosterse levenskunst. Om het met een knipoog naar de Chinese filosofie te zeggen: ‘Voor ieder is een eigen poort’.

Met Lucas den Boer en Michel Dijkstra

 


De Boeddha: een weg van verstilling

27-28 januari 2024

Boeddhabeeldjes hebben over het algemeen een rustige uitstraling. Toch zat de Boeddha als leermeester bepaald niet stil en paste hij zijn onderwijs voortdurend aan zijn publiek aan. We onderzoeken de vele gedaanten van verstilde onthechting in teksten als Shantideva’s Het pad van de bodhisattva en een debat tussen een Griekse koning en een boeddhistische monnik: De vragen van Milinda.


Studiebelasting

Deze cursus bevat 9 contacturen. Daarnaast neemt het lezen van eventuele lesmaterialen circa 4 uur in beslag.

Data

Zaterdag 27 januari 2024 10.30 uur tot zondag 28 januari 2024 12.30 uur met afsluitende lunch.

Deelname

Arrangement 1: € 379,50 (inclusief diner met wijn, 2 x lunch en koffie/thee),

Arrangement 2: € 449,25 (arrangement 1 + standaardkamer en ontbijt),

Arrangement 3: € 459,25 (arrangement 1 + pluskamer en ontbijt),

Arrangement 4: € 466,75 (arrangement 1 + comfortkamer en ontbijt).

Wil je korting? Schaf dan de Gold Card aan of kijk of je in aanmerking komt voor ambassadeurskorting.

Docenten

Dr. Lucas den Boer studeerde filosofie en Sanskriet, en is gepromoveerd in de Indiase filosofie aan de Universiteit Leiden. Hij verzorgt voor de Dao van Denken filosofische cursussen en retraites op wisselende locaties in Nederland. Hiernaast verricht Den Boer onderzoek naar de geschiedenis van de Indiase filosofie aan de Universiteit Gent.

 

Michel Dijkstra is onafhankelijk geleerde op het gebied van oosterse filosofie en westerse mystiek. Hij studeerde filosofie, journalistiek en Sanskriet aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij promoveerde aan de Radboud Universiteit op een comparatief-wijsgerig proefschrift over Meister Eckhart en zenmeester Dogen.

WordPress › fout

Er heeft zich een kritieke fout voorgedaan op deze site.

Meer informatie over probleemoplossing in WordPress.