Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Er zit iets achter. Filosofie en kunst

27 december om 10:30 tot 30 december om 12:30

Kunstwerken trekken niet alleen je aandacht, maar bevatten ook een visueel en intuïtief antwoord op filosofische vragen. In vier dagen maak je kennis met de ideeën van filosofen en kunstenaars over schoonheid en kunst. Wat bedoelen we als we zeggen dat een landschap of een kunstwerk mooi is? Naar welke kunstwerken verwijzen filosofen en welke kunstenaars hebben zich door filosofen laten inspireren? Je krijgt inzicht in deze en andere belangrijke vragen van de kunstfilosofie en bespreekt hoe die vragen een rol spelen in de klassieke en hedendaagse kunst. Na afloop weet je alles van termen als het sublieme, de romantiek en de esthetische ervaring, en beschik je over handvatten om zelfstandig en met elkaar verder te filosoferen. Met Arthur d’Ansembourg.

Leerdoelen

Tijdens onze filosofiecursussen doe je kennis op over filosofen en hun ideeën. Je leert je eigen ideeën en standpunten toetsen, scherpen en verdiepen door met de docent en anderen in gesprek te gaan. Daarnaast oefen je communicatieve vaardigheden zoals: aandachtig luisteren, je eigen gedachten bondig onder woorden brengen, en betekenisvolle vragen stellen.

Studiebelasting

Deze cursus bestaat uit tien dagdelen en (optioneel) enkele uren zelfstudie. Bij de cursus wordt op de eerste dag een reader ter beschikking gesteld. De teksten uit deze reader verschijnen voorafgaand aan de cursus ook op onze Digitale Leeromgeving. Het is niet verplicht deze teksten vooraf al te hebben gelezen, maar het wordt wel aanbevolen om hierop vooraf alvast een blik te werpen. Daardoor zul je meer uit de cursus kunnen halen.

Data

Vrijdag 27 december t/m maandag 30 december 2024

Aanvang vrijdag om 10.30 uur, einde maandag om 12.30 uur met afsluitende lunch.

Deelname

Arrangement 1: € 708,73 (inclusief 3 x diner met wijn, 4 x lunch en koffie/thee).

Arrangement 2: € 879,58 (arrangement 1 + standaardkamer en ontbijt).

Arrangement 3: € 909,58 (arrangement 1 + pluskamer en ontbijt).

Arrangement 4: € 932,08 (arrangement 1 + comfortkamer en ontbijt).

Wil je korting? Schaf dan de Gold Card aan of kijk of je in aanmerking komt voor ambassadeurskorting.

Docent

Arthur d’ Ansembourg studeerde filosofie aan de Universiteit van Amsterdam en in München. Sinds 2002 is hij werkzaam in het volwassenenonderwijs. Hij verzorgt onder meer de Basisopleiding Esthetica en Kunstfilosofie aan de Internationale School voor Wijsbegeerte. Tevens begeleidt hij socratische gesprekken over kunst en geeft hij filosofische rondleidingen in museale instellingen.

Gegevens

Begin:
27 december om 10:30
Einde:
30 december om 12:30
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
,

Organisator

ISVW
Telefoon
033 465 0700
E-mail
receptie@isvw.nl
Site
Bekijk de site van Organisator
Dodeweg 8
Leusden,
033 – 465 07 00
Bekijk de site van Locatie
Winkelwagen
Scroll naar boven