Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Buiten de tijd

27 december om 10:30 tot 30 december om 12:30

Filosofen Maria Zambrano en Sor Juana Inés de la Cruz waren visionair en wereldvernieuwend. Maria Zambrano leefde veertig jaar in ballingschap. In die tijd bezocht ze Mexico, waar ze kennismaakte met het werk van Sor Juana. Zambrano en Sor Juana hebben veel gemeen: ballingschap, het poëtisch denken en het luisteren naar stille stemmen in onszelf en de wereld. Tijdens deze retraite met Renate Schepen lezen we werk van beide filosofen dat voor het eerst in het Nederlands beschikbaar is, verdiepen we ons in hun binnenwereld en onderzoeken we de ongehoorde stemmen in onze eigen binnenwereld. We oefenen het poëtisch denken en zoeken de stilte op in het winterse bos. Het onderzoek naar deze ‘vergeten filosofen’ is ondersteund door Vrienden van de ISVW.

Leerdoelen

Tijdens onze filosofiecursussen doe je kennis op over filosofen en hun ideeën. Je leert je eigen ideeën en standpunten toetsen, scherpen en verdiepen door met de docent en anderen in gesprek te gaan. Daarnaast oefen je communicatieve vaardigheden zoals: aandachtig luisteren, je eigen gedachten bondig onder woorden brengen, en betekenisvolle vragen stellen.

Studiebelasting

Deze cursus bestaat uit tien dagdelen en (optioneel) enkele uren zelfstudie. Bij de cursus wordt op de eerste dag een reader ter beschikking gesteld. De teksten uit deze reader verschijnen voorafgaand aan de cursus ook op onze Digitale Leeromgeving. Het is niet verplicht deze teksten vooraf al te hebben gelezen, maar het wordt wel aanbevolen om hierop vooraf alvast een blik te werpen. Daardoor zul je meer uit de cursus kunnen halen.

Data

Vrijdag 27 december t/m maandag 30 december 2024

Aanvang vrijdag om 10.30 uur, einde maandag om 12.30 uur met afsluitende lunch.

Deelname

Arrangement 1: € 708,73 (inclusief 3 x diner met wijn, 4 x lunch en koffie/thee).

Arrangement 2: € 879,58 (arrangement 1 + standaardkamer en ontbijt).

Arrangement 3: € 909,58 (arrangement 1 + pluskamer en ontbijt).

Arrangement 4: € 932,08 (arrangement 1 + comfortkamer en ontbijt).

Wil je korting? Schaf dan de Gold Card aan of kijk of je in aanmerking komt voor ambassadeurskorting.

Docent

Renate Schepen is gepromoveerd aan de Universiteit van Wenen in interculturele filosofie. Daarvoor studeerde ze filosofie in Amsterdam, Montevideo en Accra. Ze geeft cursussen en trainingen voor bedrijven en een breed publiek. Haar proefschrift Kimmerle’s Intercultural Philosophy and Beyond. The Ongoing Quest for Epistemic Justice verscheen bij Routledge (2022).

Gegevens

Begin:
27 december om 10:30
Einde:
30 december om 12:30
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
, , , ,

Organisator

ISVW
Telefoon
033 465 0700
E-mail
receptie@isvw.nl
Site
Bekijk de site van Organisator
Dodeweg 8
Leusden,
033 – 465 07 00
Bekijk de site van Locatie
Winkelwagen
Scroll naar boven