Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Virginia Woolf

31 juli om 10:30 tot 4 augustus om 12:30

Niemand vindt het vreemd als je zegt dat een schilder het vak moet leren, of een musicus, of een architect. Zo moet ook een schrijver onderwezen worden. Want de kunst van het schrijven is zeker zo moeilijk als de andere kunsten.’ Dat schreef Virginia Woolf in een van haar late essays. En zij kon het weten. Niet alleen was Woolf een van de belangrijkste schrijvers van de vorige eeuw, maar in haar lezingen, recensies en essays reflecteerde ze geregeld op het kunstenaarschap en het vak van de schrijver. Wanneer is een roman geslaagd? Hoe verhoudt literatuur zich tot de samenleving en tot het leven zelf? Wat kun je als schrijver leren van schilders en filmmakers? Hoe schrijf je een betoverend essay?

Tijdens deze summerschool, onder begeleiding van Woolf-vertalers Thomas Heij en Pauline Slot, lees je essays uit de bundel Woorden willen losjes leven, bespreek je Woolfs nog immer actuele ideeën over schrijven en schrijverschap, en ga je soms ook praktisch aan de slag door impressies op te doen en daar woorden voor te vinden. De essaybundel is verplicht cursusmateriaal en kun je hier bestellen.

Leerdoelen

Tijdens onze filosofiecursussen doe je kennis op over filosofen en hun ideeën. Je leert je eigen ideeën en standpunten toetsen, scherpen en verdiepen door met de docent en anderen in gesprek te gaan. Daarnaast oefen je communicatieve vaardigheden zoals: aandachtig luisteren, je eigen gedachten bondig onder woorden brengen, en betekenisvolle vragen stellen.

Studiebelasting

Deze cursus bestaat uit 27 contacturen en (optioneel) enkele uren zelfstudie. Het cursusmateriaal bestaat uit de essaybundel Woorden willen losjes leven, deze dient te worden aangeschaft voor de summerschool.

Data

Woensdag 31 juli t/m zondag 4 augustus 2024

Aanvang woensdag om 10.30 uur, einde zondag om 12.30 uur met afsluitende lunch

Deelname

Arrangement 1: € 917,70 (inclusief 4 x diner met wijn, 5 x lunch en koffie/thee)

Arrangement 2: € 1145,50 (arrangement 1 + standaardkamer en ontbijt)

Arrangement 3: € 1.185,50 (arrangement 1 + pluskamer en ontbijt)

Arrangement 4: € 1.215,50 (arrangement 1 + comfortkamer en ontbijt)

Wil je korting? Schaf dan de Gold Card aan of kijk of je in aanmerking komt voor ambassadeurskorting.


Docenten

Thomas Heij is filosoof, eindredacteur en vertaler van onder meer George Orwell, Isaiah Berlin, Margaret Cavendish, Francis Bacon en Thomas Jefferson.

Pauline Slot is schrijver van diverse romans, waaronder Zuiderkruis (1999), Blauwbaard (2000), Tegenpool (2001), De inwendige (2006), En het vergeten zo lang (2010), Soerabaja (2012) en Dood van een thrillerschrijfster (2016).

Gegevens

Begin:
31 juli om 10:30
Einde:
4 augustus om 12:30
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
, , ,

Organisator

ISVW
Telefoon
033 465 0700
E-mail
receptie@isvw.nl
Site
Bekijk de site van Organisator
Dodeweg 8
Leusden,
033 – 465 07 00
Bekijk de site van Locatie
Winkelwagen
Scroll naar boven