Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Simone de Beauvoir. Denker en schrijver

17 juli om 10:30 tot 21 juli om 12:30

Simone de Beauvoir is naast filosoof, existentialist en beroemd feminist ook een gevierd schrijver van talloze literaire werken. In al haar denken slaat zij een brug tussen de abstracte filosofie en het concrete leven. Centraal staat de vraag: hoe kun je en wil je leven? In deze cursusweek bespreekt Jannah Loontjens De Beauvoirs rol in het existentialisme, haar magnum opus De tweede sekse, maar ook haar romans en memoires en haar werk over ouderdom. Je zal samen met Loontjens de teksten van De Beauvoir analyseren, door middel van schrijfopdrachten het gebied tussen literatuur en filosofie verkennen en met gastsprekers in gesprek gaan over De Beauvoirs betekenis voor de filosofie en het feminisme.

Leerdoelen

Tijdens onze filosofiecursussen doe je kennis op over filosofen en hun ideeën. Je leert je eigen ideeën en standpunten toetsen, scherpen en verdiepen door met de docent en anderen in gesprek te gaan. Daarnaast oefen je communicatieve vaardigheden zoals: aandachtig luisteren, je eigen gedachten bondig onder woorden brengen, en betekenisvolle vragen stellen.

Studiebelasting

Deze cursus bestaat uit 27 contacturen en (optioneel) enkele uren zelfstudie. Bij de cursus wordt op de eerste dag een reader ter beschikking gesteld. De teksten uit deze reader verschijnen voorafgaand aan de cursus ook op onze Digitale Leeromgeving. Het is niet verplicht deze teksten vooraf al te hebben gelezen, maar het wordt wel aanbevolen om hierop vooraf alvast een blik te werpen. Daardoor zul je meer uit de cursus kunnen halen.

Data

Woensdag 17 t/m zondag 21 juli 2024

Aanvang woensdag om 10.30 uur, einde zondag om 12.30 uur met afsluitende lunch.

Deelname

Arrangement 1: € 917,70 (inclusief 4 x diner met wijn, 5 x lunch en koffie/thee).

Arrangement 2: € 1145,50  (arrangement 1 + standaardkamer en ontbijt).

Arrangement 3: € 1.185,50 (arrangement 1 + pluskamer en ontbijt).

Arrangement 4: € 1.215,50 (arrangement 1 + comfortkamer en ontbijt).

Wil je korting? Schaf dan de Gold Card aan of kijk of je in aanmerking komt voor ambassadeurskorting.

Docent

Jannah Loontjens is schrijver en filosoof. Ze was in 2020 een van de oprichters van schrijverscollectief Fixdit. Onlangs verscheen haar nieuwe roman En toen ging hij, een boek dat zich afspeelt in Zweden ten tijde van de moord op Olof Palme. Ze is een van de dichters van Stichting Eenzame Uitvaart, die zogenoemde ‘eenzame uitvaarten’ in Amsterdam begeleidt met een gedicht.

Gegevens

Begin:
17 juli om 10:30
Einde:
21 juli om 12:30
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
, , , , ,

Organisator

ISVW
Telefoon
033 465 0700
E-mail
receptie@isvw.nl
Site
Bekijk de site van Organisator
Dodeweg 8
Leusden,
033 – 465 07 00
Bekijk de site van Locatie
Winkelwagen
Scroll naar boven