Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

SPUI25 | En nu? De mens als bedreigde diersoort

22 februari om 17:00 tot 19:00

We stapelen crisis op crisis. De problemen zijn onderhand zo groot dat de constatering voor de hand ligt dat ook de mens een bedreigde diersoort is. Volgens filosoof Jan Bransen is het de hoogste tijd daar wat aan te doen en wel door anders te denken. Elf mentaliteitsveranderingen, daarvoor pleit hij in zijn nieuwe boek En nu? Vanmiddag licht hij zijn ideeën toe.

In En nu? nodigt filosoof Jan Bransen zijn lezers uit om zelf op onderzoek te gaan. Hij betoogt dat filosofie geen academische discipline is, maar een gezamenlijke, publieke praktijk. Hij staat elf mentaliteitsveranderingen voor, waarvan de voornaamste de transformatie van heerser tot debutant is. Het is tijd om onwetendheid als intellectuele deugd te omarmen.

Over de sprekers

Jan Bransen is hoogleraar Filosofie van de gedragswetenschappen aan de Radboud Universiteit en academisch leider van het Radboud Teaching and Learning Centre. Met Laat je niets wijsmaken won hij in 2014 de Socratesbeker voor het meest urgente, oorspronkelijke en prikkelende filosofieboek. In 2019 verscheen bij ISVW Uitgevers Gevormd of vervormd?, zijn succesvolle pleidooi voor ander onderwijs.

Harriët Bergman (moderator) is promovendus aan de Universiteit van Antwerpen waar zij onderzoek doet naar politieke emoties, klimaatrechtvaardigheid en activisme. Ze schreef het voorwoord van de Nederlandse vertaling van Andreas Malms How to Blow Up a Pipeline en publiceert regelmatig in Hard//Hoofd en Jacobin. Daarnaast geeft ze actie- en mediatraining aan activistische groepen en NGO’s met Stroomversnellers (NL) en TRACTIE (BE).

 

 

Winkelwagen
Scroll naar boven