Laden Evenementen

« Alle Evenementen

De grote thema’s van Hannah Arendt 

31 juli om 10:30 tot 1 augustus om 12:30

De laatste jaren heeft iedereen het over Hannah Arendt. Ze is een van de meest visionaire denkers van de twintigste eeuw. Haar analyses van het menselijke kwaad, totalitarisme en technologie resoneren met zorgwekkende ontwikkelingen in onze eigen tijd. Haar werk over menselijk denken en handelen biedt hoopvol tegenwicht tegen bedroevende ontwikkelingen. Ze vertelt over het menselijk vermogen iets nieuws te beginnen, de voorwaarden voor vrijheid, de mogelijkheid samen te leven ondanks verschillen, over vriendschap en vergeving.

In deze summerschool nemen Arendt-experts je mee langs de belangrijkste thema’s in Arendts werk. Aan het eind van de cursus kun je volop meepraten over deze belangrijke filosoof. Marthe Kerkwijk modereert de week met enkele gastsprekers. 

Leerdoelen

Tijdens onze filosofiecursussen doe je kennis op over filosofen en hun ideeën. Je leert je eigen ideeën en standpunten toetsen, scherpen en verdiepen door met de docent en anderen in gesprek te gaan. Daarnaast oefen je communicatieve vaardigheden zoals: aandachtig luisteren, je eigen gedachten bondig onder woorden brengen, en betekenisvolle vragen stellen.

Studiebelasting

Deze cursus bestaat uit 27 contacturen en (optioneel) enkele uren zelfstudie. Bij de cursus wordt op de eerste dag een reader ter beschikking gesteld. De teksten uit deze reader verschijnen voorafgaand aan de cursus ook op onze Digitale Leeromgeving. Het is niet verplicht deze teksten vooraf al te hebben gelezen, maar het wordt wel aanbevolen om hierop vooraf alvast een blik te werpen. Daardoor zul je meer uit de cursus kunnen halen.

Data

Woensdag 31 juli t/m zondag 4 augustus 2024

Aanvang woensdag om 10.30 uur, einde zondag om 12.30 uur met afsluitende lunch

Deelname

Arrangement 1: € 917,70 (inclusief 4 x diner met wijn, 5 x lunch en koffie/thee)

Arrangement 2: € 1145,50 (arrangement 1 + standaardkamer en ontbijt)

Arrangement 3: € 1.185,50 (arrangement 1 + pluskamer en ontbijt)

Arrangement 4: € 1.215,50 (arrangement 1 + comfortkamer en ontbijt)

Wil je korting? Schaf dan de Gold Card aan of kijk of je in aanmerking komt voor ambassadeurskorting.


Docenten

Marthe Kerkwijk is filosoof en programmamanager bij de ISVW. Ze doceerde sociale en politieke filosofie aan de Universiteit van Londen.

Winkelwagen
Scroll naar boven