Laden Evenementen

Crash course: Indaba. Betrokken besluitvorming

De ‘Indaba’ is een oud Zoeloegebruik waarbij alle betrokkenen worden gehoord om in een complexe zaak tot een oplossing te komen. Deze methode is met succes toegepast bij de slotfase van de klimaattop in Parijs in 2015 en komt tegemoet aan de behoefte aan erkenning van elke deelnemer. De vraag ‘wie zijn wij?’ is daarbij erg belangrijk.

Leerdoelen

Na het volgen van deze crash course kent de deelnemer enkele basisgedachten die de ubuntu-filosofie onderbouwen. De deelnemer kent tevens de principes en stappen waaruit de indaba-gespreksmethode bestaat en kan deze op basisniveau herkennen en toepassen. De deelnemer kan in groepsverband reflecteren op de vraag ‘wie zijn wij?’ en kent het belang van het stellen van deze vraag. De deelnemer kan een goed doordacht oordeel vormen over de vraag of deze gespreksmethode en de ubuntu-filosofie die eraan ten grondslag ligt geschikt zijn voor zijn of haar eigen situatie.

Data

Zaterdag 2 maart 2024.

Aanvang om 10.00 uur, einde om 17.00 uur.

Deelname

Deelname aan de crash course, inclusief lunch, koffie/thee en certificering bedraagt € 285,-. Diner na afloop of een voor- of na-overnachting is, onder voorbehoud van beschikbaarheid, apart te boeken via [email protected] of 033-4650700. De Gold Card is niet van toepassing op deze cursus.

Docent

Annette Nobuntu Mul is gestalt systeemtherapeut, docent, organisatiecoach en oprichter van Ubuntu Society. In 2018 verscheen van haar hand het boek Opsoek naar Ubuntu. Meer informatie en cv.


×