Laden Evenementen

Crash course: Filosofisch practicus

Wat is een filosofisch practicus? Hoe komt een filosofisch practicus met een cliënt tot de kern van de zaak? Sterker nog, is er wel een kern van de zaak? Als filosofisch practicus voer je een-op-eengesprekken volgens de door Harm van der Gaag ontwikkelde socratische gespreksmethode. Tijdens deze bijeenkomst maak je kennis met deze methode en gaat Harm van der Gaag in op de verschillende aspecten die komen kijken bij een filosofische praktijk en filosofische dieptegesprekken.

Doelgroep en leerdoelen

Deze crash course is geschikt voor mensen die kennis willen maken met het vak van filosofisch practicus en meer willen weten over het voeren van een filosofische praktijk voor een-op-eengesprekken.

Aan het einde van deze crash course heb je een idee van wat een filosofisch practicus doet tijdens filosofische een-op-eengesprekken. Je weet na afloop waarom mensen een filosofische praktijk bezoeken en wat het voeren van zo’n praktijk vraagt van de filosofisch practicus. Je oefent met enkele kneepjes van de socratische gespreksmethode die filosofisch practici hanteren.

De crash course leidt je niet op tot filosofisch practicus en wordt niet afgerond met een certificaat. Wie daarvoor belangstelling heeft is de beroepsopleiding tot filosofisch practicus geschikter.

Data

Zaterdag 9 december 2023.

Aanvang om 10.00 uur, einde om 17.00 uur.

Deelname

Deelname aan de crash course, inclusief lunch, koffie/thee en certificering bedraagt € 285,- (€ 282,75 excl. btw). Diner na afloop of een voor- of na-overnachting is, onder voorbehoud van beschikbaarheid, apart te boeken via [email protected] of 033-4650700. De Gold Card is niet van toepassing op deze cursus.

Docent

Harm van der Gaag opende in 2004 filosofische praktijk Denk dieper in Utrecht. Inmiddels is de werkwijze die Harm ontwikkelde toonaangevend in het vakgebied. Naast zijn filosofische praktijk is hij actief op de ISVW en geeft hij supervisie aan gezellen binnen het Gilde. In 2014 verscheen van zijn hand Wie het niet weet, mag het zeggen bij ISVW Uitgevers.


×