Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Crash course: Filosofisch practicus

14 december om 10:00 tot 17:00

Wat is een filosofisch practicus? Hoe komt een filosofisch practicus met een cliënt tot de kern van de zaak? Sterker nog, is er wel een kern van de zaak? Als filosofisch practicus voer je een-op-eengesprekken volgens de door Harm van der Gaag ontwikkelde socratische gespreksmethode. Tijdens deze bijeenkomst maak je kennis met deze methode en gaat Harm van der Gaag in op de verschillende aspecten die komen kijken bij een filosofische praktijk en filosofische dieptegesprekken.

Doelgroep en leerdoelen

Deze crash course is geschikt voor mensen die kennis willen maken met het vak van filosofisch practicus en meer willen weten over het voeren van een filosofische praktijk voor een-op-eengesprekken. Aan het einde van deze crash course heb je een idee van wat een filosofisch practicus doet tijdens filosofische een-op-eengesprekken. Je weet na afloop waarom mensen een filosofische praktijk bezoeken en wat het voeren van zo’n praktijk vraagt van de filosofisch practicus. Je oefent met enkele kneepjes van de socratische gespreksmethode die filosofisch practici hanteren. De crash course leidt je niet op tot filosofisch practicus en wordt niet afgerond met een certificaat. Wie daarvoor belangstelling heeft is de beroepsopleiding tot filosofisch practicus geschikter.

Datum

Zaterdag 14 december 2024. Aanvang om 10.00 uur, einde om 17.00 uur.

Deelname

Deelname aan de crash course, inclusief lunch, koffie/thee en certificering bedraagt € 285,- (€ 282,75 excl. btw). Diner na afloop of een voor- of na-overnachting is, onder voorbehoud van beschikbaarheid, apart te boeken via [email protected] of 033-4650700. De Gold Card is niet van toepassing op deze cursus.

Docent

Harm van der Gaag opende in 2004 een filosofische praktijk in het centrum van Utrecht. Het succes daarvan trok de aandacht van toenmalig directeur van de ISVW René Gude, die Harm vroeg om zijn benadering te komen onderwijzen. De opleiding loopt nu ruim tien jaar. Daarnaast voert Harm nog zijn praktijk, geeft hij supervisie aan gezellen binnen het Gilde, en verzorgt hij denk-interventies bij organisaties.

Gegevens

Datum:
14 december
Tijd:
10:00 tot 17:00
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
, ,

Organisator

ISVW
Telefoon
033 465 0700
E-mail
receptie@isvw.nl
Site
Bekijk de site van Organisator
Dodeweg 8
Leusden,
033 – 465 07 00
Bekijk de site van Locatie
Winkelwagen
Scroll naar boven