Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Frederik van Eedenlezing | Glenn Albrecht

17 april om 19:30 tot 21:30

Transformatie naar het Symbioceen

De Frederik van Eedenlezing is een jaarlijkse traditie waarbij de ISVW een grote internationale denker uitnodigt die actief bijdraagt aan het publieksfilosofische debat. Dit jaar is dat milieufilosoof Glenn Albrecht. In zijn werk verzint hij ‘nieuwe woorden voor een nieuwe wereld’ – zo bedacht hij de term Symbioceen, als opvolger van het Antropoceen. Het Symbioceen is het tijdperk waarin mens, natuur en techniek een nieuwe balans met elkaar creëren. Ook introduceerde Albrecht de term ‘solastalgie’. In tegenstelling tot nostalgie, een verlangen naar een verleden plaats of tijd is, gaat solastalgie over de negatieve emoties die gepaard gaan met de verandering van iemands vertrouwde omgeving als gevolg van milieuschade.

Wouter Kusters leidt de lezing in.

Programma

19.30u: Welkom door Marthe Kerkwijk
19.45u: Inleiding door Wouter Kusters
20.15u: korte pauze
20.30u: lezing Glenn Albrecht
21.15u: gesprek met publiek
21.30u: einde, aan de bar.

Voertaal is Engels.

Portret Glenn Albrecht door Doug Gimesy

De Frederik van Eedenlezing met Glenn Albrecht wordt mogelijk gemaakt door de Vereniging Vrienden van de ISVW.

Datum

Woensdag 17 april 2024.

Aanvang om 19.30 uur, einde om 21.30 uur.

Deelname

€ 35,-

Wil je korting? Schaf dan de Gold Card aan of kijk of je in aanmerking komt voor ambassadeurskorting.

Sprekers

Glenn Anthony Albrecht  is een Australische filosoof, universitair docent en milieuactivist. Hij doceerde duurzaamheid aan Murdoch University in West-Australië en ging in 2014 met pensioen. Van de School of Geosciences van de University of Sydney kreeg hij de eretitel honorary fellow. Albrecht is een milieufilosoof met zowel theoretische als toegepaste interesses in de relatie tussen ecosysteem en menselijke gezondheid.

Wouter Kusters is filosoof, taalwetenschapper en schrijver. Zijn debuutboek Pure waanzin werd bekroond met de Van Helsdingenprijs en de Socrates Wisselbeker. Tien jaar later won hij opnieuw de Socrates Wisselbeker met Filosofie van de waanzin,. Bij ISVW uitgevers publiceerde hij onlangs Schokeffecten. Filosoferen in tijden van klimaatverandering, daarin hij gaat hij dieper in op het begrijp klimaatrouw.

Winkelwagen
Scroll naar boven