Laden Evenementen

« Alle Evenementen

De misdadiger en wij

22/02/2025 om 10:30 tot 23/02/2025 om 12:30

Wie een misdaad pleegt, vormt een probleem. Allereerst voor het slachtoffer, maar ook voor de samenleving, de rechtsstaat, de moraal, hun omgeving en zichzelf. Maar de misdadiger valt niet
helemaal samen met het probleem dat hij vormt; hij is ook een mens. Hoe doen we recht aan de samenleving en de misdadiger? In hoeverre is de misdadiger verantwoordelijk voor zijn daad?
Wat mag de samenleving van de misdadiger verwachten, en de misdadiger van de samenleving? Tijdens dit tweedaagse evenement gaan experts uit het werkveld in gesprek met filosofen over deze en aanverwante vragen. ISVW organiseert dit symposium in samenwerking met het Humanistisch Verbond en de humanistische geestelijke verzorging van de Dienst Justitiële Inrichtingen.

Leerdoelen

Tijdens onze filosofiecursussen doe je kennis op over filosofen en hun ideeën. Je leert je eigen ideeën en standpunten toetsen, scherpen en verdiepen door met de docent en anderen in gesprek te gaan. Daarnaast oefen je communicatieve vaardigheden zoals: aandachtig luisteren, je eigen gedachten bondig onder woorden brengen, en betekenisvolle vragen stellen.

Data

Zaterdag 22 en zondag 23 februari 2025

Aanvang zaterdag om 10.30 uur, einde zondag om 12.30 uur met afsluitende lunch.

Deelname

Je kunt je binnenkort aanmelden. 

 

 

Winkelwagen
Scroll naar boven