Laden Evenementen

Crash course: Morele Reflectie

Moreel beraad is erop gericht de morele kwesties en vragen onder ogen te zien, openhartig te bespreken en dialogisch te onderzoeken. Een moreel beraad helpt bij het nemen van een beslissing; het verhelderen, begrijpen en onderzoeken van elkaars posities en standpunten; teamvorming; het versterken van de samenwerking; of het ontwikkelen, invoeren en toetsen van beleid.

Leerdoelen

Tijdens onze filosofiecursussen doe je kennis op over filosofen en hun ideeën. Je leert je eigen ideeën en standpunten toetsen, scherpen en verdiepen door met de docent en anderen in gesprek te gaan. Daarnaast oefen je communicatieve vaardigheden zoals: aandachtig luisteren, je eigen gedachten bondig onder woorden brengen, en betekenisvolle vragen stellen.

Data

Zaterdag 11 mei 2024.

Aanvang om 10.00 uur, einde om 17.00 uur.

Deelname

Deelname aan de crash course, inclusief lunch en koffie/thee bedraagt € 285,-. Diner na afloop of een voor- of na-overnachting is, onder voorbehoud van beschikbaarheid, apart te boeken via [email protected] of 033-4650700. De Gold Card is niet van toepassing op deze cursus.

Docent

Froukje Weidema is senior gespreksleider, senior trainer en supervisor in moreel beraad. Vanuit haar bedrijf ‘RetourPeilen – School voor Dialoog Nederland’ traint ze deelnemers in luister-, vraag- en spreekvaardigheden. Daarnaast werkt ze aan de VU – waar ze in 2014 promoveerde op de implementatie van moreel beraad – en geeft ze overal in Nederland trainingen tot gespreksleider. Samen met een aantal anderen richtte ze in 2013 het Netwerk EthiekOndersteuning Nederland (NEON) op, waarvoor ze sindsdien een bestuursfunctie bekleedt. (foto: Maarten Sprangh)


×