Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Boekpresentatie De toekomst van werk

17 juni om 20:00 tot 22:00

In het net verschenen De toekomst van werk betoogt filosoof Lisa Herzog dat ons werk veel te belangrijk is om het door grote techbedrijven te laten dicteren. Vanavond gaat ze met onder anderen Agnes Akkerman in gesprek over hoe we het werk van de toekomst gemeenschappelijk kunnen en moeten vormgeven.

Digitale technologieën zorgen voor ingrijpende veranderingen op de werkvloer. Robots en slimme algoritmes nemen steeds meer taken over, terwijl steeds meer mensen zich zorgen maken over de toekomst van hun werk. Welke rol speelt de mens daar nog in? En hebben we er eigenlijk wel invloed op, of wordt alles door de markt bepaald?

In De toekomst van werk pleit Lisa Herzog voor het belang van het gemeenschappelijk vormgeven van werk. Juist in het digitale tijdperk is het mogelijk om ons werk rechtvaardiger en democratischer in te richten dan ooit tevoren. Maar hoe doen we dat? En wie zijn die ‘we’ eigenlijk? Samen met onder meer Agnes Akkerman gaat Herzog vanavond op zoek naar antwoorden.

Sprekers

Lisa Herzog is hoogleraar politieke filosofie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Haar onderzoek richt zich op economische rechtvaardigheid, ethiek in organisaties en democratie in het bedrijfsleven. Voor haar werk kreeg zij in Duitsland onder andere de Preis für Philosophie und Sozialethik, de Schader-Preis en de Tractatus-Preis toegekend.

Koen Haegens is sinds dit jaar weer redacteur bij De Groene Amsterdammer. Daarvoor werkte hij als financieel-economisch journalist en columnist voor de Volkskrant. Hij schreef onder andere het boek De grootste show op aarde. De mythe van de markteconomie.

Agnes Akkerman (moderator) is hoogleraar Regulering van Arbeid en als arbeidssocioloog verbonden aan de afdeling Arbeidsrecht van de faculteit Rechtsgeleerdheid van de Universiteit van Amsterdam. Daar onderzoekt zij hoe de manier waarop we werk reguleren, door de wet of door bijvoorbeeld cao’s, de (on)mondigheid van werkenden beïnvloedt.

Deelname

De boekpresentatie vindt plaats in SPUI25 te Amsterdam.

Winkelwagen
Scroll naar boven