Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Crash course: Socrates in organisaties

22 juni om 10:00 tot 17:00

We leven in een tijd die veel vragen oproept. Vragen over de wereld waarin we leven, die zich weerspiegelen in organisaties. De complexiteit van onze toekomst stelt nieuwe eisen aan organisaties en de manier waarop leiders veranderingen binnen organisaties aanpakken en maatschappelijk impact hebben. Dat dit lef vraagt is duidelijk. Maar hoe stel je de juiste vragen? Hoe maak je ruimte voor echte gesprekken hierover?

We gaan in deze crash course in hoog tempo Socratische vaardigheden oefenen die helpen een dappere leider te zijn: : zuiver luisteren, vooronderstellingen herkennen en (jezelf) kritisch bevragen. En we ervaren hoe deze vaardigheden samenkomen in een Socratische groepsdialoog. Een echte stoomcursus.
Met Ariane van Heijningen en Ingrid Geerts.

Data

Zaterdag 22 juni 2024.

Aanvang om 10.00 uur, einde om 17.00 uur.

Deelname

Deelname aan de crash course, inclusief lunch en koffie/thee bedraagt € 285,-. Diner na afloop of een voor- of na-overnachting is, onder voorbehoud van beschikbaarheid, apart te boeken via [email protected] of 033-4650700. De Gold Card is niet van toepassing op deze cursus.

Docenten

Ingrid Geerts is praktisch filosoof en veranderkundige. Zij studeerde psychologie, met als specialisatie interventies in groepen en organisaties. Het begeleiden van veranderingen in organisaties werd de rode draad in haar werk als organisatieadviseur en manager in het publieke domein en het bedrijfsleven. Door de jaren heen werd het Ingrid steeds duidelijker dat scherp denken een voorwaarde is voor succesvol doen. Ze schoolde zich als praktisch filosoof en daagt leiders en teams nu uit de vragen te onderzoeken die er voor de organisatie en voor henzelf werkelijk toe doen.

Ariane van Heijningen is praktisch filosoof en systemisch specialist. Ze begeleidt vanuit die rol zowel individuen als organisaties in hun ontwikkeling. Ze coacht bestuurders en managementteams, begeleidt complexe organisatieveranderingen en helpt stagnerende samenwerkingen vlot te trekken. Ariane combineert technieken uit de praktische filosofie en systeemkunde om klanten te helpen tot heldere inzichten en bezielde besluiten te komen. Ariane studeerde cultuurbeleid- en management en heeft zich de afgelopen 20 jaren continu bijgeschoold in het menselijk denken en doen.

Ingrid Geerts en Ariane van Heijningen zijn als docenten de aangewezen personen om deelnemers te begeleiden op hun ontdekkingstocht naar “Hoe past de praktisch-filosofische benadering bij mij als leider en hoe kan ik die op een authentieke manier inzetten in mijn praktijk?”

Beiden hebben namelijk:
– decennialange ervaring met veranderingsprocessen in organisaties in diverse sectoren, zowel als (lijn)verantwoordelijke als als adviseur;
– zich uitgebreid geschoold in de praktische filosofie, in aanvulling op algemene leiderschaps- en veranderkundige competenties. En beiden passen de praktisch filosofische benadering al jarenlang concreet toe binnen allerlei organisaties;
– ruime ervaring als opleider, intervisiebegeleider en socratisch coach.

Door deze achtergrond zijn Ariane en Ingrid in staat om deelnemers uit te dagen tot afstand nemen, reflectie en diepgang, met tegelijkertijd een realistisch besef van hoe ‘dingen gaan’ in de praktijk van alledag in organisaties.

Gegevens

Datum:
22 juni
Tijd:
10:00 tot 17:00
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
, , ,

Organisator

ISVW
Telefoon
033 465 0700
E-mail
receptie@isvw.nl
Site
Bekijk de site van Organisator
Dodeweg 8
Leusden,
033 – 465 07 00
Bekijk de site van Locatie
Winkelwagen
Scroll naar boven