Cursussen

Published on april 11th, 2015 | by ISVW

0

Bildung bij de ISVW

Sinds 1916 is de ISVW hét bildungsinstituut van Nederland. Speciaal voor de onderwijswereld organiseert de school filosofische nascholingstrajecten en opleidingen voor docenten op Landgoed ISVW.

Bildungsopleidingen:

Komende uitgaven over bildung bij ISVW uitgevers

Bestel hem nu alvast. Het ideale cadeau voor de feestdagen voor elke docent! De bildung scheurkalender 2017!

 

Eerdere uitgaven over bildung bij ISVW uitgevers

Bildung scheurkalender 2016

366 onderwijsexperts uit PO, SO, VO, MBO, HBO en WO presenteren in deze scheurkalender het citaat dat hen het meest inspireert. Stuk voor stuk zetten de citaten aan tot bildung; tot onderwijs dat leerlingen wil inspireren en dat veel meer is dan kennisoverdracht alleen. De pakkende citaten, die u dagelijks aantreft op de voorzijden, zijn afkomstig van filosofen, pedagogen, leraren, kunstenaars, politici of van de auteurs zelf. Op de achterzijde licht de auteur het gekozen citaat toe in een mini-essay. Zo krijgt u 366 inspirerende gedachten van uw collega’s om vorm te geven aan het bildungsideaal.

Met bijdragen van veel leraren – o.a. Jelmer Evers, René Kneyber en Simon Verwer -, alle leden van de Onderwijsraad, onderwijsexperts als Gert Biesta, Luc Stevens en Jelle Jolles, Denker des Vaderlands Marli Huijer en politici als Tineke Netelenbos, Marja van Bijsterveldt, Alexander Rinnooy Kan, Mariëtte Hamer en leden van de Vaste Kamercommissie voor OCW. Ook onderwijsexperts als Geert ten Dam, Robert-Jan Simons, Paulien Meijer, Marc Vermeulen, CvB-leden van Hogescholen, leden groep Bildung LERO, directeuren/rectoren, alle BON-bestuursleden, medewerkers NIVOZ en inspecteurs leveren een bijdrage.

 

Waar, goed en schoon onderwijs - Ruud Klarus 3dWaar, goed en schoon onderwijs

Ruud Klarus en Fedor de Beer (red.)

Hoe kan het onderwijs de leerling voorbereiden op een toekomst die we nog niet kennen? Om die vraag te beantwoorden pleiten dertien eigenzinnige filosofen voor een terugkeer naar de kernvragen van het onderwijs: hoe werkt het onderwijs, wat mag de samenleving van het onderwijs verwachten en waartoe moet het onderwijs dienen? Deze klassieke vragen hangen samen met de aloude filosofische zoektocht naar het ware, het goede en het schone.

Met bijdragen van: Gert Biesta, Kees Boele, Fedor de Beer, René ten Bos, Maarten Doorman, Joep Dohmen, Erno Eskens, Ruud Klarus, Maarten Meester, Wouter Pols, Miriam van Reijen, Humberto Schwab, Ed Weijers, Wouter Sanderse, Gerard van Stralen.

€ 24,95 | luxe paperback | 336 blz.


 

En denkenEn denken! Bildung voor leraren

Gerard van Stralen & René Gude (red.)

Scholieren moeten leren lezen, schrijven en rekenen. Goed, maar hoe zit het dan met het denken? Dit boek bevat vurige pleidooien voor meer bildung in het onderwijs. Deze vorm van reflectie is nodig om leerlingen culturele bagage mee te geven en hen beter te laten denken. Prominente cultuurdragers leggen in dit boek uit dat het tijd is voor een hernieuwde bildung, een vorming van leerlingen tot erudiete, zelfstandig denkende burgers.

Met tekstuele bijdragen van: Joop Albeda, Arthur d’ Ansembourg, Cok Bakker, Barbara Baarsma, Babs van den Bergh, Désanne van Brederode, Pieter Broertjes, Ans Buijs, Hans de Deckere, Jos Dute, Joost Ector, Timur Ero˘gluer, Erno Eskens, Ab Gietelink, René Gude, Dominique Hoozemans, Huib de Jong, Agnes Jongerius, Frans Leijnse, Leo Lenssen, Bowen Paulle, Daan Roovers, Theo Ruijs, Timo de Rijk, Albert van der Schoot, Peter Sloterdijk, Albert Smit, Jos Stelling, Gerard van Stralen, Frank van Tubergen, Manon Uphoff, Wim Veen, Mathi Vijgen, Ed Weijers, Dick de Wolff, Paul Zoontjens.


About the AuthorBack to Top ↑
 • ISVW-programmagids

  Klik op de cover om te bladeren door onze gids. Wilt u de gids thuis ontvangen, stuur dan een e-mail naar info@isvw.nl
 • Laatste kans!

  vr 24

  Interculturele filosofie

  25 februari om 10:30 tot 28 mei om 12:30
  za 25

  Interculturele filosofie: Islamitische filosofie

  25 maart om 10:30 tot 26 maart om 12:30
  apr 09

  De filosofische praktijk

  9 april om 10:30 tot 17:00
  apr 10

  De kunst van het vragen stellen

  10 april om 10:30 tot 11 april om 17:00
 • NIeuw bij ISVW uitgevers

 • Meld je aan voor onze nieuwsbrieven

 • @isvwijsbegeerte