De toekomst van werk

24,95

‘Politiek gezien zijn we allemaal democraat, maar als het om werk gaat accepteren we de vermeende noodzaak van een hiërarchische orde.’
– Lisa Herzog

Inkijkexemplaar

Digitale technologieën zorgen voor ingrijpende veranderingen op de werkvloer. Robots en slimme algoritmes nemen steeds meer taken over, terwijl steeds meer mensen zich zorgen maken over de toekomst van hun werk. Want welke rol speelt de mens daarin nog? En hebben we daar eigenlijk wel invloed op, of wordt alles door de markt bepaald?

In De toekomst van werk betoogt Lisa Herzog dat ons werk veel te belangrijk is om het door grote techbedrijven te laten dicteren. In plaats daarvan is het hoog tijd dat we de toekomst van werk zelf vorm gaan geven. Want juist in het digitale tijdperk is het mogelijk ons werk rechtvaardiger en democratischer in te richten dan ooit tevoren.

Vertaald door Peter Huijzer.

Druknummer: 1
Aantal blz: 208
Verschijningsvorm: Luxe paperback
NUR: 730
ISBN: 978-90-833829-1-3

Gewicht 0,330 kg
Afmetingen 20,9 × 14,6 × 2 cm
Auteur

Lisa Herzog
Lisa Herzog is hoogleraar politieke filosofie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Haar onderzoek richt zich op economische rechtvaardigheid, ethiek in organisaties en democratie in het bedrijfsleven. Voor haar werk kreeg zij in Duitsland onder andere de Preis für Philosophie und Sozialethik, de Schader-Preis en de Tractatus-Preis toegekend.

In de media

‘Herzog is niet de eerste die pleit voor democratisering van werk, maar ze laat zien hoe urgent deze kwestie nu is, en ze geeft eigentijdse, realistische oplossingen om daadwerkelijk tot een cultuurverandering te komen.’ Laura Molenaar, Trouw
Winkelwagen
Scroll naar boven