Dak- en thuislozenopvang op Landgoed ISVW
Samen sterk tijdens de coronacrisis

Sinds woensdag 1 april is Landgoed ISVW crisisopvang voor 25 dak- en thuislozen. Daarmee dragen wij ons steentje bij aan het voorkomen van de verspreiding van het coronavirus. In de regio Amersfoort is Landgoed ISVW een van drie opvanglocaties van zorgverlener Kwintes. Meer weten? Lees verder.

Nieuw: iFilosofie #49
Gratis te lezen op ifilosofie.nl

Nieuw: een speciale editie van iFilosofie over denken in tijden van corona, zodat je de coronacrisis niet alleen thuis, maar ook denkend doorbrengt. Met bijdragen van, onder meer, Paul van Tongeren, René ten Bos, Paul Celan, Michel Dijkstra, Serv Wiemers en Dennis de Gruijter. Als die je niet lezend thuishoudt!
Lees iFilosofie #49

Karim Benammar in de ISVW podcast
Nu verkrijgbaar op isvw.nl/podcast

We leven vanuit een perspectief van schaarste. In plaats van te hamsteren kunnen we ook iets doen aan dat perspectief. Karim Benammar is ervan overtuigd dat we onze economie moeten inrichten op basis van overvloed. Bart Geeraedts sprak op afstand met hem in de ISVW podcast, gratis te beluisteren op Apple, Google, Spotify en Soundcloud. Meer horen? Kom dan naar de summerschool ‘Leven in overvloed’ van 10 t/m 14 augustus bij ISVW.
Luister naar de ISVW podcast
Ook verkrijgbaar als e-book!
‘We moeten leren accepteren dat we nooit zullen weten wat er met ons gebeurt in de toekomst, en dat ieder gevoel van controle een illusie is.’
Lees verder
Ook verkrijgbaar als e-book!
‘Het geluk is afhankelijk van je eigen manier van denken: dankzij de rede kun je werkelijk gelukkig zijn.’
Lees verder

De stoïcijnse week
27 t/m 31 juli 2020 met Dennis de Gruijter

‘Het leven is oorlog, een pleisterplaats voor vreemdelingen en de na-roem vergetelheid. Wat dan kan ons veilig leiden? Alleen en uitsluitend de wijsbegeerte!’ - Marcus Aurelius

Hoe ontwikkel je praktische wijsheid? Hoe oefen je moed en doorzettingsvermogen? Hoe breng je je emoties tot rust? De stoïcijnen hebben een antwoord. Tijdens de stoïcijnse week leert Dennis de Gruijter je hoe je hun levensfilosofie in de praktijk kunt brengen.
Lees verder

Veerkracht
20 t/m 24 juli 2020 met Serv Wiemers

We hebben allemaal wel een beeld bij de oorspronkelijke bewoners van Noord-Amerika. Maar hoeveel weten we nu echt over hun levensvisie? De inzichten van indianen kunnen ons juist nu enorm van dienst zijn. Lees hier bijvoorbeeld hoe zij tegen de coronacrisis aankijken. Serv Wiemers legt de indiaanse cultuur onder de loep in de summerschool ‘Veerkracht’. Eerst meer weten over indiaans gedachtegoed? Luister hier naar Servs aflevering van de ISVW podcast.
Lees verder

Vrij zijn en inspiratie
27 t/m 31 juli 2020 met Rogier Huffnagel

Op dit moment leven we met vrijheidsbeperkingen. Maar als die voorbij zijn, wat staat je dan nog in de weg om in vrijheid te leven? Velen van ons ervaren belemmeringen van binnenuit. Ideeën, denkbeelden en verwachtingen die zorgen dat we leven met de handrem erop. In de summerschool ‘Vrij zijn en inspiratie’ daagt Rogier Huffnagel je uit om, met hulp van verschillende filosofen, de handrem los te laten en volop te leven.
Lees verder
ISVW KALENDER
Masterclass Dōgen: Sansuikyō
6 juni 2020
Sociale filosofie: Het sociaal contract
6-7 juni 2020
De kunst van het vragenstellen – juni 2020
22-23 juni 2020
Masterclass Dōgen: Uji
4 juli 2020
Sociale filosofie: Onderdrukking en emancipatie
4-5 juli 2020
T. S. Eliot. The Four Quartets
6-10 juli 2020
In de wereld
6-10 juli 2020
Hersenbeest
8-12 juli 2020
Tao & qigong
8-12 juli 2020
De politieke Spinoza
13-17 juli 2020
Nietzsche, Foucault, Agamben
15-19 juli 2020
Veerkracht
20-24 juli 2020
Vrij zijn en inspiratie
27-31 juli 2020
De stoïcijnse week
27-31 juli 2020
Twitter Twitter
Facebook Facebook
Podcast Podcast
Instagram Instagram
LinkedIn LinkedIn
Deel deze nieuwsbrief met een vriend Deel deze nieuwsbrief met een vriend
Je kunt eenvoudig lid worden van de Vrienden van de ISVW. Als Vriend van de ISVW heeft u voor een vriendenprijs toegang tot bijeenkomsten, filosofische cafés, het Vriendenweekend en Vriendenexcursies.

Copyright © 2020 Internationale School voor Wijsbegeerte,
Alle rechten voorbehouden.

Je ontvangt deze mailing omdat je eerder cursussen bij de Internationale School voor Wijsbegeerte (ISVW) hebt gevolgd of boeken heeft besteld. Jouw privacy is belangrijk. Hier kun je lezen hoe de ISVW omgaat met je gegevens. Als je geen prijs meer stelt op deze nieuwsbrief kun je je onderaan afmelden.

Ons postadres is:
Internationale School voor Wijsbegeerte
Dodeweg 8
3832 RD Leusden
Nederland
Deze e-mails niet meer ontvangen?
Je kan hier je voorkeuren beheren of je uitschrijven.