ISVW podcast

Nieuw bij ISVW: de ISVW podcast. Bart Geeraedts van TXTRadio gaat elke aflevering het gesprek aan met één van onze topdocenten en -auteurs. Er komt een breed palet aan filosofie tevoorschijn, van oost naar west, van persoonlijk tot professional. Abonneer je vandaag nog via Apple, Libsyn of Spotify!


Aflevering 2: Henriëtta Joosten over Hannah Arendt

In de tweede aflevering van de ISVW-podcast spreekt Henriëtta Joosten, docent en onderzoeker aan de Haagse Hogeschool, over Hannah Arendt en de toepassing van Arendts gedachtegoed op de bedrijfsvloer. Henriëtta vindt dat professionals een publieke verantwoordelijkheid hebben voor de publieke sfeer. Hoe kunnen we hiervoor zorgen? Henriëtta legt uit. Zij schreef De publieke sfeer in de 21e eeuw. Hannah Arendt als gids voor professionals (ISVW Uitgevers, 2019).
 


Aflevering 1: Michel Dijkstra over Zenmeester Dо̄gen

Dr. Michel Dijkstra is filosoof en onderzoeker aan de Radboud Universiteit. Hij studeerde filosofie, journalistiek en Sanskriet aan de Rijksuiversiteit Groningen. Sindsdien specialiseert hij zich in de oosterse filosofie. In deze podcast spreekt hij over Zenmeester Dо̄gen, de invloedrijke Japanse denker die de zitmeditatie een solide plek gaf in de geschiedenis van de oosterse filosofie als ontwikkelaar van de Soto Zen. Wil je na de podcast meer horen over Dо̄gen? Michel Dijkstra geeft hem de aandacht die hij verdient tijdens de Masterclass Dо̄gen, vanaf 23 november 2019 bij ISVW.