Oekraïne. Geschiedenissen en verhalen

Op 1 december 2022 verschijnt bij ISVW Uitgevers het boek Oekraïne. Geschiedenissen en verhalen van Volodymyr Yermolenko (red.). Op deze pagina vind je alle informatie over het boek, de boekpresentatie op 29 november 2022 en het goede doel UNITED24.


In de media


Het boek

Oekraïne staat meer op de kaart dan ooit. Steden als Kyiv en Kharkiv zijn onophoudelijk in het nieuws, en president Zelensky is uitgegroeid tot een van de indrukwekkendste staatshoofden ter wereld. In Oekraïne. Geschiedenissen en verhalen introduceren zestien denkers en schrijvers Oekraïne aan een niet-Oekraïens publiek. Ze vertellen over de geschiedenis van hun land, Oekraïense literatuur, filosofieën en mythes, de stereotypes, het uitgaansleven, en nog veel meer. De samensteller, de bekende filosoof Volodymyr Yermolenko, schreef voor deze Nederlandse vertaling een nieuw voorwoord waarin hij de realiteit van de oorlog beschrijft. Wil je Oekraïne beter leren kennen? Lees Oekraïne. Geschiedenissen en verhalen. Alle opbrengsten van het boek gaan bovendien naar UNITED24.


Podcast met Volodymyr Yermolenko

What can philosophy and literature contribute during wartime? Volodymyr Yermolenko says wartime is a time of rethinking. How do we shape our relationship with the past? How do we assess our identities? Moreover, how do we deal with reality? In the ISVW podcast Yermolenko speaks about the current situation in Ukraine, the history that precedes it, and their fight against Russia. | Wat kunnen filosofie en literatuur betekenen in tijden van oorlog? Volgens Volodymyr Yermolenko is oorlog een tijd waarin je ideeën gaat heroverwegen. Hoe om te gaan met de geschiedenis? Hoe om te gaan met de eigen identiteit? Sterker nog, hoe om te gaan met de werkelijkheid? In de ISVW podcast spreekt Yermolenko over het huidige Oekraïne, de geschiedenis van Oekraïne en hun strijd tegen Rusland.


UNITED24

UNITED24 is een initiatief van de Oekraïense overheid. Met de bijdragen die het goede doel binnenkrijgt zorgt UNITED24 voor de benodigde medische uitrusting, de wederopbouw van Oekraïne en de veiligheid van soldaten (d.m.v. kledij, ontmijning, drones, luchtvaart en onderwijs). De bijdragen gaan via UNITED24 rechtstreeks naar de Oekraïense Ministeries van Defensie, Gezondheidszorg en Infrastructuur. Meer informatie over UNITED24 is te vinden op de website u24.gov.ua.


Winkelwagen
Scroll naar boven