Geen onderdeel van een categorie

Published on juni 18th, 2013 | by ISVW

0

Marja van Rossum

Marja van Rossum is een ervaren docent kinderfilosofie. Zij is opgeleid door Berrie Heesen en andere kinderfilosofen – binnen en buiten Nederland – en maakt zich al jaren sterk voor filosoferen met kinderen. Zij was jaren coördinator van het Centrum voor Kinderfilosofie (later Centrum Kinderfilosofie Nederland) en is een van de oprichters van Stichting Kinderfilosofie Nederland.

Iedere woensdag filosofeert zij met kinderen van vier tot en met twaalf jaar op een basisschool in Delft. Verder coacht ze schoolteams, ontwikkelt projecten, geeft cursussen en trainingen en schrijft educatief materiaal. Sinds 2006 schrijft zij maandelijks voor de rubriek Denkspel voor Kleine Filosofen, twee filosofiepagina’s in kleutertijdschrift Pompoen. In samenwerking met kunstenaars, musea, jeugdtheaters en kunstzinnige instellingen ontwikkelt ze educatieve programma’s waarin filosoferen een prominente rol heeft. Het Rotterdamse project Ik mis je zo is daarvan een prachtig voorbeeld. Dat project ontving in 2007 de Jan Kassies Prijs, de Michelin-ster van de kunsteducatie.

Samen met Herman Tibosch, educator van het Kröller-Müller Museum, ontwikkelde ze de succesvolle werkwijze Filosoferen met … met drie opeenvolgende uitgaven. Al bij het verschijnen van de eerste verdubbelde het aantal schoolbezoeken aan het museum. In januari 2009 verscheen bij uitgeverij Damon het programma Filosoferen doe je zo; resultaat van haar langdurige samenwerking met Rob Bartels.

Uitgebreid profiel op Linkedin: http://www.linkedin.com/in/marjavanrossum


About the AuthorBack to Top ↑
 • ISVW-programmagids

  Klik op de cover om te bladeren door onze gids. Wilt u de gids thuis ontvangen, stuur dan een e-mail naar info@isvw.nl
 • Laatste kans!

  ma 22

  Big History

  22 mei om 10:30 tot 26 mei om 17:00
  za 27
  zo 28
  ma 29

  De kunst van het vragen stellen

  29 mei om 10:30 tot 30 mei om 17:00
  jun 11
 • NIeuw bij ISVW uitgevers

 • Meld je aan voor onze nieuwsbrieven

 • @isvwijsbegeerte