Geen onderdeel van een categorie

Published on juni 12th, 2013 | by ISVW

0

Loes de Jong

Loes de Jong studeerde filosofie aan de Universiteit van Utrecht en de VU. Daarin specialiseerde ze zich in praktische filosofie en socratische gespreksvoering. Daarnaast volgde ze opleidingen in training, coaching en psychosociaal werk. Ze werkt als zelfstandig filosofisch trainer/coach. Eerder was ze werkzaam als politicus in de stadsdeelraad van Amsterdam Centrum en als beleidsmedewerker bij de gemeente en in de GGZ. Ze begeleidt socratische gesprekken, verzorgt cursussen  filosofie en geeft lessen ethiek.

Loes de Jong werkt op het grensvlak van politiek, beleid en belangenbehartiging.  Ze heeft beleidsambtenaren van gemeenten gecoacht, socratische gesprekken begeleid bij RWS en een woningbouwcorporatie.
Ze is adviseur/trainer bij politieke partijen en coacht patiëntenverenigingen en ouderenbonden. Daarnaast werkt ze mee aan maatschappelijke initiatieven als de Dag van de Dialoog en Worldcafé. Over haar aanpak zegt ze: ‘Mijn werkwijze als coach heeft duidelijk zijn oorsprong in de filosofie.  Ik zoek met mensen naar onderliggende vragen bij alledaagse  problemen. Niet de oplossing van een probleem is het uitgangspunt,  maar de zoektocht naar de vraag waar het nu écht om gaat.  De oplossing ligt vaak al in de formulering van de juiste vraag  besloten.’


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑
 • ISVW-programmagids

  Klik op de cover om te bladeren door onze gids. Wilt u de gids thuis ontvangen, stuur dan een e-mail naar info@isvw.nl
 • Laatste kans!

  ma 22

  Big History

  22 mei om 10:30 tot 26 mei om 17:00
  za 27
  zo 28
  ma 29

  De kunst van het vragen stellen

  29 mei om 10:30 tot 30 mei om 17:00
  jun 11
 • NIeuw bij ISVW uitgevers

 • Meld je aan voor onze nieuwsbrieven

 • @isvwijsbegeerte