Geen onderdeel van een categorie

Published on juni 12th, 2013 | by ISVW

0

Loes de Jong

Loes de Jong studeerde filosofie aan de Universiteit van Utrecht en de VU. Daarin specialiseerde ze zich in praktische filosofie en socratische gespreksvoering. Daarnaast volgde ze opleidingen in training, coaching en psychosociaal werk. Ze werkt als zelfstandig filosofisch trainer/coach. Eerder was ze werkzaam als politicus in de stadsdeelraad van Amsterdam Centrum en als beleidsmedewerker bij de gemeente en in de GGZ. Ze begeleidt socratische gesprekken, verzorgt cursussen  filosofie en geeft lessen ethiek.

Loes de Jong werkt op het grensvlak van politiek, beleid en belangenbehartiging.  Ze heeft beleidsambtenaren van gemeenten gecoacht, socratische gesprekken begeleid bij RWS en een woningbouwcorporatie.
Ze is adviseur/trainer bij politieke partijen en coacht patiëntenverenigingen en ouderenbonden. Daarnaast werkt ze mee aan maatschappelijke initiatieven als de Dag van de Dialoog en Worldcafé. Over haar aanpak zegt ze: ‘Mijn werkwijze als coach heeft duidelijk zijn oorsprong in de filosofie.  Ik zoek met mensen naar onderliggende vragen bij alledaagse  problemen. Niet de oplossing van een probleem is het uitgangspunt,  maar de zoektocht naar de vraag waar het nu écht om gaat.  De oplossing ligt vaak al in de formulering van de juiste vraag  besloten.’


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑
 • Bildung scheurkalender 2018


  Nu leverbaar. Met bijdragen van koning Willem Alexander, Ben Feringa, Jet Bussemaker e.a.

 • Laatste kans!

  za 23

  Mystieke filosofie in Oost en West: Denken vanuit de bron

  23 september om 10:30 tot 24 september om 12:30
  okt 02

  START: Zin geven aan werk

  2 oktober om 09:30 tot 3 oktober om 16:00
  okt 07

  START: Masterclass Hannah Arendt – Denken

  7 oktober om 10:30 tot 8 oktober om 12:30
  okt 08

  Stoïcijnse levenskunst

  8 oktober om 10:00 tot 17:00
  okt 09

  De kunst van het vragen stellen

  9 oktober om 10:30 tot 10 oktober om 17:00
 • NIeuw bij ISVW uitgevers

 • Meld je aan voor onze nieuwsbrieven

 • @isvwijsbegeerte