Geen onderdeel van een categorie

Published on september 14th, 2017 | by Anne Marie Moons

0

Eerste Bildung scheurkalender

Jongeren hebben meer nodig dan een diploma

Hugo de Jonge, nog in zijn functie van Wethouder Onderwijs, Jeugd en Zorg in Rotterdam, heeft woensdag 13 september 2017 het eerste exemplaar van de Bildung scheurkalender 2018 officieel in ontvangst genomen. De Jonge: ‘De scheurkalender is gevuld met citaten gekozen door mensen uit het onderwijs. Het is een mooi medium om inspirerende gedachten over onderwijs te delen met een groot publiek.’

De kalender bestaat uit 365 uitspraken en toelichtingen over onderwijs. Iedere bijdrage zet aan tot nadenken en sluit aan bij de roep om bildung ofwel brede vorming. Scholen willen dat elke leerling de school verlaat mét een diploma en als zelfstandig, vrij en verantwoordelijk persoon met een nieuwsgierige en respectvolle levenshouding. Ouders, onderwijsmensen en beleidsmakers kunnen deze roep ondersteunen door zich te laten inspireren door deze kalender.

Illustratief is de bijdrage van Sefalta Thakoerdin, leerkracht openbare basisschool van de Pantarijn en de Barkentijn in Rotterdam: ‘Een moeder die de Nederlandse taal niet spreekt, onderbrak me tijdens een oudergesprek: ‘Do you know, miss Sefalta, do you know what my son asks for every single night?’ Het was even stil. ‘Dear God, can you give me every year a teacher like her?’ Ook Koning Willem-AlexanderRobbert Dijkgraaf, Mark Rutte, Jet Bussemaker en Marja van Bijsterveldt hebben een bijdrage geleverd.

Wilt u de Bildung scheurkalender bestellen?

 


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑
  • nl
 • Winkelmand

 • Filosofie voor organisaties

 • Laatste kans!

  za 24

  Populisme en triadisme

  24 februari om 10:30 tot 25 februari om 17:00
  ma 26

  Filosofie en kunst in de Barok

  26 februari om 10:30 tot 2 maart om 12:30
  ma 26

  Het raadsel van de tijd

  26 februari om 10:30 tot 2 maart om 17:00
  mrt 04

  Nietzsche (wegens succes herhaald)

  4 maart om 13:00 tot 17:00
  mrt 06
 • NIeuw bij ISVW uitgevers

 • Meld je aan voor onze nieuwsbrieven

 • @isvwijsbegeerte