ISVW Professional

 

Wil je deze opleiding volgen, maar wil je eerst zekerheid van je werkgever? Ontvang je liever een factuur t.b.v. je werkgever? Laat het ons weten via [email protected] of vul dit formulier in. Wij kunnen dan rekening houden met je interesse.


De kunst van het vragenstellen

Meerdere data beschikbaar
Met de juiste vragen kun je iemand ertoe verleiden stil te staan bij de waarden die ten grondslag liggen aan het leven van alledag. Het stellen van juiste vragen is een kunst. Tijdens deze tweedaagse training met Hans Bolten leer je vragen stellen op het scherpst van de snede.


Ubuntu, leiderschap en burgerschap

Vanaf 12 en 13 september 2023
Hoe dragen we bij aan het geheel waar we zelf onderdeel van zijn? In deze opleiding passen we de ubuntu-filosofie – ‘ik ben omdat wij zijn’ – toe op persoonlijke, professionele, organisatorische en maatschappelijke vraagstukken. Met Annette Nobuntu Mul en onder meer Babah Tarawally, Li An Phoa en Mpanzu Bamenga


Visieontwikkeling in organisaties

Vanaf 3 en 4 oktober 2023
In deze leergang bekwaam je je in het begeleiden van visieontwikkeling als creatief onderzoeksproces. Je verkent de morele dimensies van persoonlijk leiderschap. Met Luuk Stegmann, Jan Ewout Ruiter, Jos Kessels, Moïra Müller, Marjan Slob, Marthe Kerkwijk en Kiki Verbeek


Praktische filosofie: wijsheid aan het werk

Vanaf 4 oktober 2023
Praktische filosofie herbergt een schatkamer aan ideeën over hoe je ruimte kunt scheppen voor jouw professionele vrijheid. In tien woensdagen leer je de inzichten van de stoïcijnen, Arendt, Nussbaum, Erasmus, Spinoza, Sartre, Habermas en vele anderen. Met Marlou van Paridon en negen gastdocenten, onder wie Tinneke Beeckman, Laurens ten Kate en Dennis de Gruijter.


Crash course filosofisch practicus

7 oktober 2023
Maak gedurende een zaterdag kennis met het vak van filosofisch practicus. Ervaar hoe he is om 1-op-1 gesprekken te voeren in een filosofische praktijk. Smaakt het naar meer? Dan ben je klaar voor onze professionele opleiding.


Filosoferen met kinderen en jongeren

Vanaf 7 en 8 oktober 2023
Kinderen en jongeren stellen vragen en zijn nieuwsgierig naar de wereld. Maar hoe leid je de deelnemers naar een echt filosofisch gesprek? Hoe voorkom je het zoveelste kringgesprek? Met Ed Weijers, Ieva Rocena en Lies Pycke en gastsprekers


Socrates in organisaties

Vanaf 9 en 10 oktober 2023
Word een zelfbewuste, onderzoekende leider, die het lef heeft om zichzelf en anderen die vragen te stellen die ongewenste (organisatie)patronen doorbreken en voor daadwerkelijke verandering zorgt. Met Ingrid Geerts en Ariane van Heijningen


Filosofisch practicus

Start op 10 en 11 februari 2024
Bij wie ga je te rade als je vastloopt op een filosofisch vraagstuk? Bij de filosofisch practicus. Deze opleiding biedt intensieve scholing in de Gilde-methode: de door Harm van der Gaag ontwikkelde socratische gespreksdiscipline voor een-op-een-gesprekken.


Online: Ubuntu MOOC. Samen bouwen aan een inclusieve en duurzame wereld

Te volgen op moodle.isvw.nl
Hoe kun jij jouw talenten of de kwaliteiten van jouw organisatie inzetten voor de wereld? Op die vraag geeft de Ubuntu MOOC antwoord. Vanuit de Afrikaanse filosofie Ubuntu biedt deze nieuwe online opleiding hoop en perspectief.