Vermeld in iFilosofie #65

Bedankt voor het lezen van iFilosofie #65! In de onderstaande lijst vind je links naar de boeken die we bespreken in het 65e nummer van iFilosofie. Op de hoogte blijven van de recentste filosofiepublicaties? Abonneer je dan gratis via deze link.


Het recht op seks. Feminisme in de 21ste eeuw

Amia Srinivasan

Uitgeverij: De Geus
Jaar: 2022

Sinds #MeToo gaat het gesprek over seks vooral over seksueel overschrijdend gedrag. Maar seks is veel complexer dan alleen gewenst versus ongewenst. Het is een private handeling vol publieke betekenis. Hoe worden onze voorkeuren gevormd? Hoe werken ideeën over verkrachting en racisme op elkaar in?…


Algerijnse Kronieken (1939-1958)

Albert Camus

Uitgeverij: Uitgeverij Vleugels
Jaar: 2022

Twintig jaar lang, van 1939 tot 1958, schreef Albert Camus over de koloniale misstanden in zijn geboorteland Algerije. Er waren grondige hervormingen nodig om zijn ideaal te bereiken: een land met gelijke rechten voor iedereen, waar alle bevolkingsgroepen vreedzaam zouden samenleven…


Voorbij de groei. Het leven na het kapitalisme

Tim Jackson

Uitgeverij: EPO
Jaar: 2022

Dit boek daagt ons uit om ons een wereld voor te stellen voorbij het kapitalisme en de mythe van de economische groei. Het is zowel een manifest voor systemische verandering als een uitnodiging om opnieuw een dieper gesprek aan te gaan over de aard van de menselijke conditie…


De ontmoeting. Een filosofie

Charles Pépin

Uitgeverij: Noordboek
Jaar: 2022

Ontmoetingen – in liefde, vriendschap of beroepsmatig – zijn geen ‘extraatje’ in ons leven. Ze vormen de kern van ons bestaan. Hoewel ze nooit zonder risico’s zijn, smaakt een goede ontmoeting altijd naar het ‘echte leven’. In dit toegankelijke boek laat de Franse filosoof Charles Pépin zien wat een goede ontmoeting is…


Dark Matters: Pessimism and the Problem of Suffering

Mara van der Lugt

Uitgeverij: Princeton UP
Jaar: 2021

An intellectual history of the philosophers who grappled with the problem of evil, and the case for why pessimism still holds moral value for us today. In the seventeenth and eighteenth centuries, philosophers engaged in heated debates on the question of how God could have allowed evil and suffering in a creation that is supposedly good…


De kleur van katoen. Het leven van Nate Shaw

Theodore Rosengarten

Uitgeverij: ISVW Uitgevers
Jaar: 2022

De kleur van katoen is het levensverhaal van Nate Shaw, een zwarte pachtboer uit het Diepe Zuiden van de Verenigde Staten. Het werd in 1974 gepubliceerd en won meteen een prestigieuze National Book Award. Historicus Theodore Rosengarten had Shaws meeslepende verhalen precies zo opgetekend als hij Shaw had horen spreken.


Winkelwagen
Scroll naar boven