Evenementen

De ISVW organiseert geregeld evenementen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Vrijdagavondsalon en filosofieweekenden, maar ook aan de Nacht van de Filosofie en de Van Eedenlezingen. Op deze pagina vindt u een overzicht van wat er zoal op de planning staat in de komende periode.


UITGELICHT Frederik van Eedenlezing: prof. Ulrike Guérot

11 december 2019
De Republiek Europa? Volgens Ulrike Guérot is het hoog tijd. In klare taal pleit ze voor een radicale democratisering van Europa en een einde aan de ondoorzichtige macht van nationale staten.


Filosofisch café

Elke derde zondag van de maand
De Vereniging Vrienden van de ISVW verzorgt een filosofisch café voor Vrienden en hun introducés. Het eerstvolgende café vindt plaats op 19 januari 2020 als onderdeel van de ISVW Open Dag.


Kidscafé

Elke derde zondag van de maand

Het Filosofisch KidsCafé voor kinderen in de leeftijd van 8 tot 12 jaar.


Joodse filosofie

14 en 15 december 2019
Er is meer Oost en West. In de cursus Joodse filosofie worden twee prominente Joodse filosofen van de 20e eeuw voor het voetlicht gebracht: Hermann Cohen en Franz Rosenzweig.


VFVO Congres ‘Het goede leven en de vrije markt’

25 januari 2020
Samen met de Vereniging Filosofiedocenten in het Voortgezet Onderwijs organiseren we deze conferentie over het examenonderwerp filosofie VWO: het goede leven en de vrije markt.


Woorden van vuur. Mystieke liefde in oost en west

21 en 22 maart 2020
Wat is de liefde? Tijdens ‘Woorden van vuur’ komen onder meer Fénélon, Hadewijch, Rumi en Mahadeviyakka aan het woord. Met Michel Dijkstra


Nacht van de filosofie 2020 in Rotterdam

3 april 2020
Op 3 april 2020 is er weer een Rotterdamse Nacht van de Filosofie! Met onder meer Alicja Gescinska en Daan Roovers.


Nacht van de filosofie 2020 in Amsterdam

11 april 2020
In 2020 is Amsterdamse Nacht van de Filosofie op 11 april in het sfeervolle Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond. Met onder meer Alicja Gescinska, Daan Roovers, Henri Beunders, Babah Tarawally en Kamagurka.


Chinese filosofie

25 en 26 april 2020
Ter nagedachtenis aan Karel van der Leeuw spreken Jan Bor, Burchard Mansvelt Beck, Jan De Meyer en Dianne Sommers over Chinese filosofie.