Evenementen

De ISVW organiseert geregeld evenementen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Vrijdagavondsalon en filosofieweekenden, maar ook aan de Nacht van de Filosofie en de Van Eedenlezingen. Op deze pagina vindt u een overzicht van wat er zoal op de planning staat in de komende periode.


Filosofisch café

Elke derde zondag van de maand
De Vereniging Vrienden van de ISVW verzorgt een filosofisch café voor Vrienden en hun introducés. Het eerstvolgende café is op 20 september 2020.


Kidscafé

Elke derde zondag van de maand

Het Filosofisch KidsCafé voor kinderen in de leeftijd van 8 tot 12 jaar. Het eerstvolgende Kidscafé is op 20 september 2020.


VERPLAATST: Nacht van de Filosofie 2020 in Rotterdam

16 oktober 2020
De Nacht van de Filosofie in De Doelen te Rotterdam. Kijk voor meer informatie op de Facebookpagina van NvdF Rotterdam voor meer informatie over dit evenement.


Kitty van der Vliet Diversity Event: Susan Neiman

19 en 20 oktober 2020
Volgens de joods- Amerikaanse filosoof Susan Neiman kunnen we iets leren van de manier waarop Duitsland haar Naziverleden verwerkt en deze lessen gebruiken om naar ons eigen slavernijverleden te kijken.


Woorden van vuur. Mystieke liefde in oost en west

19 en 20 oktober 2020
Wat is de liefde? Tijdens ‘Woorden van vuur’ komen onder meer Fénélon, Hadewijch, Rumi en Mahadeviyakka aan het woord. Met Michel Dijkstra


9e Van Eedenlezing: Prof. Markus Gabriel

1 november 2020
Markus Gabriel, wunderkind van de Duitse filosofie, vergelijkt de menselijke geest met het internet: het is niet te bevatten en tegelijkertijd overal. Hoe behouden we onze vrijheid in deze digitale tijd?


Chinese filosofie

28 en 29 november 2020
Wat verbindt het confucianisme, taoisme en boeddhisme? Wat was de rol van de volksgodsdienst in het oude China? Met Jan Bor, Dianne Sommers, Burchard Mansvelt Beck en Jan De Meyer


Nacht van de Filosofie 2021 in Amsterdam

10 april 2021
In 2021 is Amsterdamse Nacht van de Filosofie op 10 april in het sfeervolle Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond. Met onder meer Alicja Gescinska, Daan Roovers, Henri Beunders, Babah Tarawally en Kamagurka (onder voorbehoud).


The Best of Berlin

5 en 6 juni 2021
Op de 112e verjaardag van Isaiah Berlin (1909-1997) viert de ISVW het gedachtegoed van deze Brits-Letse denker. Met Arnon Grunberg, Thomas Heij en Florian Jacobs