Essaywedstrijd ‘Intieme vreemden’

Hoofdprijs: € 2.500,-. De vijf beste essays verschijnen in een bundel bij ISVW Uitgevers.

We leven in tijden van polarisatie en vervreemding. De kloof tussen politiek links en rechts lijkt onoverbrugbaar. Het gaat daarbij over de vraag: wat is eigen, en wat is vreemd? Wat verbindt ons, en wat drijft ons uiteen? Ongewild bevinden mensen met een migratie-achtergrond zich in het centrum van de meningsverschillen. Een gedeelde geschiedenis verbindt ons, en toch heerst er veel onbegrip en onwetendheid. We zijn elkaars intieme vreemden, onbekend maar toch verbonden. Wat zijn intieme vreemden elkaar verschuldigd?

Ben je niet ouder dan 40 jaar, doe dan mee aan de Kitty van der Vliet Essaywedstrijd en maak kans op € 2.500,- en publicatie van je essay. Onder gepubliceerde filosofen en historici zijn jongere auteurs ondervertegenwoordigd. De Kitty van der Vliet essaywedstrijd heeft tot doel hieraan tegenwicht te bieden door jong schrijverstalent te stimuleren.

De eerste prijs is € 2.500,-. Daarnaast krijgen de auteurs van de vijf beste essays kosteloos toegang tot het evenement ter waarde van € 330,-

Wat moet je doen?
– Schrijf een essay van maximaal 2.500 woorden over het thema ‘intieme vreemden’. Lees deze tips van de jury goed door.
– Stuur je essay uiterlijk 1 maart 2022 naar [email protected] onder met ‘Kitty van der Vliet Essaywedstrijd’ in de onderwerpregel. Vermeld je naam, geboortedatum, emailadres en NAW-gegevens in je mail.
– Zet 23 en 24 april 2022 alvast in je agenda, want dan is de prijsuitreiking tijdens het Kitty van der Vliet Symposium met Abdelkader Benali.