Essaywedstrijd ‘Leren van onze geschiedenis’

Hoofdprijs: € 2.500,-. De vijf beste essays verschijnen in een bundel bij ISVW Uitgevers.

Kunnen we leren van onze geschiedenis? Kan een goede verwerking van de zwarte bladzijden uit de geschiedenis ons behoeden voor valkuilen in de toekomst? Volgens filosoof Susan Neiman is het verwerken van een duister verleden nooit voltooid. Het is daarom zaak om nieuwe generaties attent te maken op het kwaad dat onderdeel is van hun geschiedenis, of dat nu de Holocaust is of ons koloniale verleden.

Heb jij een goed verhaal? Een duistere geschiedenis waar we iets van kunnen leren? Of heb je een goed idee over hoe we in de toekomst de fouten uit ons verleden kunnen voorkomen? En ben je niet ouder dan 40 jaar, doe dan mee aan de Diversity Essaywedstrijd en maak kans op € 2.500,- en publicatie van je essay.

Wat moet je doen?
– Schrijf een essay van maximaal 2500 woorden over het thema ‘leren van onze geschiedenis’. Lees deze tips van de jury goed door.
– Stuur je essay uiterlijk 15 juni naar info@isvw.nl onder met ‘Diversity Essaywedstrijd’ in de onderwerpregel. Vermeld je naam, geboortedatum, emailadres en NAW-gegevens in je mail.
– Zet 19 en 20 oktober 2020 alvast in je agenda, want dan is de prijsuitreiking tijdens het Kitty van der Vliet Diversity Event met Susan Neiman.