Essaywedstrijd ‘Leren van onze geschiedenis’

Hoofdprijs: € 2.500,-. De vijf beste essays verschijnen in een bundel bij ISVW Uitgevers.

Kunnen we leren van onze geschiedenis? Kan een goede verwerking van de zwarte bladzijden uit de geschiedenis ons behoeden voor valkuilen in de toekomst? Volgens filosoof Susan Neiman is het verwerken van een duister verleden nooit voltooid. Het is daarom zaak om nieuwe generaties attent te maken op het kwaad dat onderdeel is van hun geschiedenis, of dat nu de Holocaust is of ons koloniale verleden.

Heb jij een goed verhaal? Een duistere geschiedenis waar we iets van kunnen leren? Of heb je een goed idee over hoe we in de toekomst de fouten uit ons verleden kunnen voorkomen? Of recenter: hoe kunnen we leren van de coronacrisis, en voor welke fouten moeten we ons behoeden? Ben je niet ouder dan 40 jaar, doe dan mee aan de Diversity Essaywedstrijd en maak kans op € 2.500,- en publicatie van je essay. Onder gepubliceerde filosofen en historici zijn jongere auteurs ondervertegenwoordigd. De Kitty van der Vliet Diversity essaywedstrijd heeft tot doel hieraan tegenwicht te bieden door jong schrijverstalent te stimuleren.

De eerste prijs is € 2.500,-. Daarnaast krijgen de auteurs van de vijf beste essays kosteloos toegang tot het evenement ter waarde van € 390,-

Wat moet je doen?
– Schrijf een essay van maximaal 2.500 woorden over het thema ‘leren van onze geschiedenis’. Lees deze tips van de jury goed door.
– Stuur je essay uiterlijk 1 augustus naar info@isvw.nl onder met ‘Diversity Essaywedstrijd’ in de onderwerpregel. Vermeld je naam, geboortedatum, emailadres en NAW-gegevens in je mail.
– Zet 19 en 20 oktober 2020 alvast in je agenda, want dan is de prijsuitreiking tijdens het Kitty van der Vliet Diversity Event met Susan Neiman.