Laden Evenementen

Vriendendag 2020

Beste Vrienden,

Hierbij nodigt het bestuur van de Vereniging Vrienden van de ISVW je uit voor de Vriendendag op zondag 23 augustus 2020. Het wordt een volle dag van 11.00uur tot 17.00uur. In de ochtend vindt de Algemene Ledenvergadering plaats en na de lunch is er tijd en aandacht voor de schrijfresultaten die door jullie ingezonden zijn. Voorafgaand aan deze dag nodigen we je namelijk uit om deel te nemen aan een schrijfdialoog met het thema:

Leren van onze geschiedenis
Kunnen we leren van onze persoonlijke of publieke geschiedenis? Kan een goede verwerking van de donkere bladzijden uit je geschiedenis je behoeden voor valkuilen in de toekomst? Hebben er gebeurtenissen plaatsgevonden in je persoonlijk leven waar je veel van geleerd hebt? Of heb je misschien juist door historische voorvallen zoals de val van de Muur of het recente maatschappelijke debat over institutioneel racisme en politiegeweld iets geleerd? Heb je hier een verhaal over te vertellen? Een verhaal waar anderen of jijzelf iets van kunnen leren? Of heb je een goed idee over hoe we in de toekomst de fouten uit het verleden kunnen voorkomen?

Wat vragen we je te doen?
– Schrijf een essay, gedicht, opstel, kinderverhaal, brief, blog, column of journalistiek opiniestuk van maximaal 2500 woorden of minder over het thema ‘leren van onze geschiedenis’.
– Stuur je schriftelijk resultaat uiterlijk 1 augustus naar info@isvw.nl met ‘Vrienden Schrijfdialoog’ in de subjectregel. Vermeld je naam, emailadres en NAW-gegevens in je mail.
– Zet 23 augustus 2020 alvast in je agenda, want op die dag kunnen de deelnemers die dat willen, hun schriftelijke resultaten in het middagdeel van de Vriendendag toelichten

Programma

Globaal programma van de Vriendendag 23 augustus 2020
10.30 uur – 11.00 uur: Welkom en koffie
11.00 uur – 13.00 uur: ALV, uitnodiging en agenda volgen
13.00 uur – 14.00 uur: Lunch en pauze
14.00 uur – 16.30 uur: Presentaties schrijfdialoog en zaal discussie
16.30 uur – 17.00 uur: Afscheid P. Jurgens, voorzitter en S. Steenkamp, bestuurslid Vrienden ISVW
17.00 uur – 18.00 uur: Borrel met muziek van Geminga (www.geminga.nl)

Wij kijken er naar uit! Aanmelden kan via deze link.

Namens het Bestuur van de Vrienden van de ISVW
Gerard Geerlings
Rity van der Avoort

Data

Zaterdag 23 augustus 2020 11.00 uur tot 17.00 met afsluitende borrel.

Deelname

Deelname aan dit evenement is gratis en exclusief voor Vrienden van de ISVW. Aanmelden is vereist.