Laden Evenementen

VFVO Conferentie ‘Het goede leven en de vrije markt’

Op zaterdag 25 januari 2020 vindt de conferentie ‘Het goede leven en de vrije markt’ plaats. Centraal staat het gelijknamige boek en winnaar van de Socratesbeker 2019.

Op deze dag zullen gerenommeerde gastsprekers zich buigen over hét maatschappelijk vraagstuk van 2020 nl. of de vrije markt ons op werkelijk alle terreinen van ons leven gelukkiger maakt. Vertonen zich immers niet behoorlijke barsten in het gedachtegoed dat Adam Smith voorstond? Worden instituties, persoonlijk lichamelijk en geestelijk welbevinden, relaties en de planeet juist niet ondermijnd door onbeteugeld liberalisme? En kunnen denkers als Michel Foucault, Charles Taylor of Karl Marx filosofische handreikingen geven waar we wat aan hebben bij de beantwoording van dit soort vragen?

Tijdens deze conferentie, georganiseerd door VFVO en ISVW, gaan we met de auteurs van Het goede Leven en de vrije markt (Lemniscaat, 2018) in gesprek. Na de lunch volgen er interessante keuzeworkshops waarin thema’s worden uitgediept en gedidactiseerd.

Deze tweejaarlijkse conferentie heeft tot doel filosofiedocenten, maatschappelijk en economisch geïnteresseerden met elkaar kennis te laten maken, te informeren en te inspireren.
Nadrukkelijk zal het didactiseren van thema’s uit Het Goede leven en de vrije markt, eindexamenbundel voor het VWO, in de workshops aan de orde komen.

Met dr. Ad Verbrugge, prof. Govert Buijs, dr. Jelle van Baardewijk, dr. Karen Vintges, dr. Maarten Coolen, dr. Jeroen Linssen, dr. Annemie Halsema, dr. Roland Mees, prof. Henk Manschot en een column van Laura van Dolron.

Voor wie?

Deze conferentie is geschikt voor docenten filosofie in het voortgezet onderwijs en tevens voor iedereen met belangstelling voor filosofieonderwijs in het VO en/of het thema van de conferentie.

Studiebelasting

Deze conferentie bedraagt 7 contacturen. Het vooraf lezen van Het goede leven & de vrije markt (Lemniscaat, 2018) is warm aanbevolen.

Data

Zaterdag 25 januari 2020 10.00 uur tot 17.00 uur.

Deelname

Arrangement 1: € 137,20 (prijs voor VFVO-leden en studenten),
Arrangement 2: € 167,20 (prijs voor niet-leden VFVO).

Indien je een factuur wilt ontvangen, kan je je aanmelden via info@isvw.nl, dan maken we je inschrijving in orde en sturen we u een factuur die je kunt betalen.