Laden Evenementen

Uitverkocht: Tao & qigong

Deze cursus is uitverkocht. We hanteren een wachtlijst. Neem contact op met info@isvw.nl of 033-4650700 als u wilt dat we contact met u opnemen in het geval er een plaats vrijkomt.

Het innerlijk lichaam als leidraad voor de levenskunst

Tijdens deze summerschool nemen we u mee op een verdiepingsreis in de daoïstische filosofie waarin theorie en praktijk hand in hand gaan.

Volgens het daoïsme bezitten we behalve een fysiek lichaam ook een innerlijk, energetisch lichaam, dat fungeert als sensorium van de ruimte, en als graadmeter van onze levensenergie. Als we ons lichaam niet van binnenuit kunnen voelen, zijn we niet alert op het onnodig weglekken van levensenergie als gevolg van overmatig piekeren en turbulente emoties, en merken we de speel- en ademruimte in het leven niet op. Tijdens deze zomerweek gaan we contact maken met het innerlijk lichaam, om te ontdekken hoe dit ons kan helpen bij het vinden van balans en gezondheid te midden van de drukte van alledag. Samen met dr. Woei-Lien Chong lezen we teksten uit Laozi en Zhuangzi over de rol van het innerlijk lichaam, en onder de deskundige begeleiding van Robert-Jan Schippers gaan we oefeningen doen in qigong en ander traditioneel Chinees lichaamswerk.

Wat leer je?

De kracht van het zachte

Via een bespreking van originele teksten, in combinatie met individuele en partneroefeningen, maakt u kennis met het innerlijk lichaam als sensorium van de speel- en  ademruimte, en als graadmeter van de eigen levensenergie.

Voor wie?

Dit is een verdiepingscursus die ervan uitgaat dat alle deelnemers het boek van Woei-Lien Chong, Filosofie met de vlinderslag (Damon, 2016) voorafgaand aan de zomerweek hebben gelezen. De cursus is geschikt voor mensen die interesse hebben in de daoïstische teksten Laozi en Zhuangzi, en kennis willen maken met gevarieerde energetische oefeningen die deel uitmaken van de daoïstische levenskunst. U hoeft niet al eerder een ISVW zomerweek Tao & Qigong te hebben gevolgd.

Studiebelasting

Deze cursus bestaat uit 27 contacturen en ongeveer 20 uur voorbereiding voor degenen die het boek Filosofie met de vlinderslag nog niet hebben gelezen.

Data

Woensdag 10 juli t/m zondag 14 juli 2019.

Aanvang woensdag om 10.30 uur, einde zondag om 12.30 uur met afsluitende lunch.

Deelname

Arrangement 1: € 771,45 (inclusief 4 x diner met wijn, 5 x lunch en koffie/thee).

Arrangement 2: € 963,63 (arrangement 1 + standaardkamer en ontbijt).

Arrangement 3: € 1.003,65 (arrangement 1 + pluskamer en ontbijt).

Arrangement 4: € 1.033,65 (arrangement 1 + comfortkamer en ontbijt).

Deze prijzen zijn exclusief de huur van een yogamatje à € 25,-. Dit wordt automatisch aan uw winkelmandje toegevoegd bij bestelling.

Wilt u korting? Schaf dan de Gold Card aan of kijk of u in aanmerking komt voor ambassadeurskorting.

Docenten

Dr. Woei-Lien Chong is sinoloog, docent en filosoof. Ze promoveerde in de filosofie aan de Universiteit Leiden. Aan deze universiteit was zij ook 25 jaar lang universitair docent Chinese filosofie. Ze publiceerde bij Damon in 2016 Filosofie met de vlinderslag: de daoïstische levenskunst van Zhuangzi. Bij de ISVW droeg zij bij aan Inleiding taoïstische filosofie, geredigeerd door Michel Dijkstra (2015).

Robert-Jan Schippers is docent bij verschillende bedrijven en geeft trainingen in de Agile Scrum DevOps methode. Hij beoefent de martiale bewegingskunsten sinds 1975. Hij begon met judo, karate en aikido, en geeft sinds 1991 les in taijiquan en qigong. Daarnaast is hij instructeur in karate, zelfverdediging en Dim Mak, en is hij actief als acupuncturist en tuina-masseur.