Laden Evenementen

Socrates Summer School

Op zaterdag 31 augustus en zondag 1 september 2019 vindt voor het eerst de Socrates Summer School plaats bij de Internationale School Voor Wijsbegeerte. Aan dit eerste publieksevenement van de Stichting Socrates, in samenwerking met de Universiteit Utrecht, de Universiteit voor Humanistiek en de ISWV, werken negen Socrateshoogleraren en twee hoogleraren mee van verschillende Nederlandse universiteiten.

Dompel je onder in de kennis van de Socrateshoogleraren tijdens deze humanistische reis. En ga met hen de dialoog aan met het spraakmakende Homo Deus van Yuval Noah Harari. De hoogleraren kiezen vanuit hun vakgebied hun eigen invalshoek.

Na dit weekend hebt u allerlei inzichten opgedaan over wat het betekent mens te zijn en hoe de toekomst zich tot het humanisme verhoudt. Onderwerpen als autonomie, zelfkennis, liberalisme, duurzaamheid, humanisering, robotisering, zingeving en vrije wil komen aan de orde.

Onze (Socrates)hoogleraren

Aan de Socrates Summer School werken mee de hoogleraren prof. dr.: Heleen Pott, Neelke Doorn, Elselijn Kingma, Jeannette Pols, Aagje Swinnen, Marc Davidson, Erik Rietveld, Yolande Jansen, Cor van der Weele, Joop Schippers en Joachim Duyndam.

Praktisch

Het programma begint op zaterdag na de opening om 9.30 uur met een keynotelezing van Daan Roovers, Denkers des Vaderlands. Uw programmaleider is Dick Middelhoek. Vanaf dat moment neemt u twee dagen lang actief deel aan een tiental lezingen, workshops en dialogen. Op zondagmiddag ronden we om ongeveer 16.00 uur af.

Uw investering bedraagt € 369,15 en dat is all-in: koffie en thee, twee lunches, een diner op zaterdagavond en een overnachting met ontbijt. Drankjes aan de bar zijn voor eigen rekening. Leden van het Humanistisch Verbond betalen € 289,15.

Wilt u zich voorbereiden, lees dan hoofdstuk 7, ‘De humanistische revolutie’ uit Homo Deus: een korte geschiedenis van de toekomst van Yuval Noah Harari.

Data

Zaterdag 31 augustus t/m zondag 1 september 2019

Aanvang zaterdag om 9.30 uur, einde zondag om 16.00 uur

Deelname

Leden Humanistisch Verbond: vanaf € 289,15 (inclusief diner met wijn, 2 x lunch, koffie/thee en overnachting in een standaardkamer*)

Niet-leden Humanistisch Verbond: vanaf € 369,15 (inclusief diner met wijn, 2 x lunch, koffie/thee en overnachting in een standaardkamer*)

*Een toeslag is van toepassing voor plus- en comfortkamers.