Laden Evenementen

Nacht van de filosofie 2020 in Rotterdam

Op 3 april 2020 is er weer een Rotterdamse Nacht van de Filosofie!

Ditmaal presenteert Alicja Gescinska haar Essay van de Maand van de Filosofie en geeft Denker des Vaderlands Daan Roovers haar visie op het leven. Het programma zal in de komende maanden nog verder worden uitgebreid. Kijk voor de recentste informatie op de pagina van Arminius. Wees er snel bij: de vorige twee edities waren ruim van tevoren uitverkocht.

De Rotterdamse Nacht van de Filosofie wordt georganiseerd door de ISVW, Arminius en Boekhandel Donner.

Locatie

Arminius Debat- en evenementenlocatie
Museumpark 3
3015 CB Rotterdam
https://www.arminius.nu

Data

Vrijdag 3 april 2020.

Aanvang om 20.00 uur, einde om 00.00 uur.

Deelname

Reguliere prijs: € 20,-.
Studenten/Rotterdampashouders: € 15,-.

Bevestigde sprekers

Alicja Gescinska is een Pools-Belgische filosoof, schrijfster en programmamaker. Haar veelzijdige repertoire bevat onder andere de filosofie van de muziek in Thuis in muziek (De Bezige Bij, 2018) en een gedachtegoed over de menselijke conditie in Allmensch (Lannoo, 2016). In 2019 was ze verkiesbaar bij de Europese verkiezingen op de Open Vld-lijst.
 
 
Daan Roovers is Denker des Vaderlands 2019-2021, filosoof, programmamaker en docent aan de Universiteit van Amsterdam. Daarnaast doet ze academisch onderzoek naar de ontwikkeling van publieke opinie. Over haar gedachtegoed verscheen in 2019 Wij zijn de politiek. Het denken van Daan Roovers (Marc van Dijk, Ambo Anthos).