Laden Evenementen

Kidscafé 15 oktober 2023

Booster je denkvermogen!

Kinderen hebben een grote denkbehoefte en zij beleven doorgaans veel plezier aan het denken in een groep. Het Filosofisch KidsCafé biedt kinderen en jongeren vanaf 7 jaar de mogelijkheid om kennis te maken met filosofie.

De ISVW organiseert elke derde zondag van de maand het Filosofisch Kidscafé. Brenda Raa (docent basisonderwijs bij Bildungstichting Agora in Zaanstad) begeleidt deze activiteit sinds zij in 2018 de beroepsopleiding FMKJ bij de ISVW heeft afgerond: “Tijdens het Kidscafé gaan we ontdekken wat filosofie nu precies is, leren we iets meer over grote denkers uit het heden en verleden en doen we samen denkoefeningen. Tussendoor spelen we lekker buiten op het mooie landgoed van de ISVW.”

Voor een tussendoortje wordt uiteraard gezorgd. Ouders en/of grootouders kunnen zich aanmelden voor het filosofisch café dat tegelijkertijd plaatsvindt.

Data

Zondag 15 oktober 2023 15.00 uur tot 17.00 uur.

Deelname

Standaardprijs € 10,-

Docent

Brenda Raa is docent basisonderwijs bij Bildungstichting Agora in Zaanstad. In 2018 voltooide ze de beroepsopleiding Filosoferen met Kinderen en Jongeren bij de ISVW. Sindsdien begeleidt ze het kidscafé dat steeds gelijktijdig met het filosofisch café van de Vrienden plaatsvindt. Tijdens het Kidscafé ontdekken de deelnemende kinderen wat filosofie is, leren iets meer over grote denkers uit het heden en verleden en doen samen denkoefeningen. Tussendoor spelen ze buiten op het landgoed van de ISVW.

×