Laden Evenementen

Ken jezelf, ben jezelf – oktober

Hervind de echte verbinding met jezelf en krijg energie uit je werk

In je werk wil je je ontwikkelen en een zinvolle bijdrage leveren. Maar wanneer ben je daar het best toe in staat? Als je stevig staat en op een krachtige manier leiding kunt geven aan jezelf.

Je verlangen om vol in het leven te staan en de wereld te veranderen was ooit je drijfveer om dit pad in te slaan. Inmiddels sneeuwen deze behoeftes onder door de waan van de dag. In je werk ervaar je daarom een gebrek aan ruimte voor eigenheid en autonomie. Dat gaat ten koste van je plezier in je werk en je gevoel van zingeving.

Deze training gaat het tij keren door het contact met jezelf te hervinden. Dat geeft je een krachtig handelingsperspectief, zodat je in relatie tot je werk weet waar je voor staat, wat je waardevol vindt en wat echt betekenis heeft voor jou.

In deze training staat denken en doen centraal. Verwacht een effectieve combinatie van het werk van grote denkers en praktische oefeningen. Doordat we werken met maximaal 15 deelnemers is er veel ruimte voor persoonlijke aandacht en interactie.

Wat gaan we doen?

In twee dagen kijken we samen naar wat het betekent om van binnenuit leiding te geven aan jezelf en anderen. Om de regie terug te nemen is allereerst zelfkennis nodig – weten waar je vandaan komt en daarmee je kernwaarden helder krijgen. We onderzoeken wat jou drijft als professional en helpen je persoonlijke kwaliteiten en valkuilen inzichtelijk te maken.

Door de verbinding met jezelf te herstellen krijg je hernieuwd inzicht in de plek die jij wilt innemen. Want staat jouw oorspronkelijke keuze voor deze functie nog overeind? En is datgene wat je doet ook datgene waar je voor staat?

Authentieke keuzes maak je door het contact met je innerlijk te hervinden en daar opnieuw op te leren te vertrouwen. Je zult je meer bewust worden van je lijf, onbewuste signalen leren opvangen en je intuïtie ontwikkelen. Op die manier maak je keuzes die recht doen aan wat jij belangrijk vindt en laat je je niet ongemerkt afleiden door de waan van de dag. Ons doel is dat jij in relatie tot je werk weet wat je te doen staat, wat je van binnenuit drijft en wat jouw werk betekenisvol maakt.

Dag 1:  Zelfkennis

Dag één staat in het teken van zelfkennis, want met meer zelfkennis en zelfinzicht maak je betere keuzes en kun je ook achter die keuzes gaan staan.

Op deze eerste trainingsdag zal ieder voor zichzelf de volgende vragen beantwoorden: Wat is jouw identiteit en hoe kun je die vormgeven? Welke waarden en overtuigingen draag jij met je mee, en hoe kun je die inzetten bij lastige keuzes? Waar sta jij voor? Wat zijn jouw specifieke kwaliteiten en uitdagingen? En op welke manier belemmer je jezelf?

Dag 2: Authentieke keuzes maken

Op dag twee vertalen we deze inzichten naar je dagelijkse praktijk. Ze bieden je een innerlijk kompas dat de zuiverheid van je keuzes als professional ondersteunt. Want als je met meer gemak de juiste keuzes leert maken, dan ervaar je automatisch meer gevoel van welzijn. Dit leidt weer tot een gezondere balans tussen werk en privé. Kortom, hoe ontsnap je aan de waan van de dag en kies je voor datgene wat echt belangrijk is?

Het doel van deze tweede dag is om met meer vertrouwen te leren kiezen en dicht bij jezelf te blijven. Je krijgt daarbij de handvatten om leiding te geven aan jezelf. Verder leer je hoe je kunt luisteren naar de signalen van het slimme onbewuste, zodat je die kunt meenemen in je besluitvorming.

Methode

We gebruiken een mix van filosofie, psychologie en bewezen effectieve oefeningen. De theorieën van Taylor, Rousseau, Emerson en Dijksterhuis worden afgewisseld met hele praktische oefeningen, zodat je zowel middels kennisneming van theorie als eigen ervaring tot nieuwe inzichten komt.

‘Dit is een van de meest impactvolle trainingen die ik heb ervaren. En vooral die laatste oefening zal me mijn hele leven bijblijven. Dankjewel!’
– Evelien van Breda

Studiebelasting

Deze training bestaat uit 13 contacturen en circa 8 uur zelfstudie.

Data

Deze tweedaagse training Ken jezelf, ben jezelf vindt plaats op:

Maandag 14 en dinsdag 15 oktober 2019

Deelname

€ 1.275,- inclusief overnachting in een comfortkamer met ontbijt, diner met wijn, 2 x lunchbuffet, koffie/thee. Voor deze bijeenkomst is de Gold Card niet geldig. De bijeenkomst kan enkel doorgaan bij minimaal 8 aanmeldingen en heeft plaats voor maximaal 15 deelnemers.

Docent

Thijs Sins is filosoof, docent en coach. Hij heeft twee kinderen en woont samen in Amsterdam, waar hij eerst bedrijfseconomie studeerde. Na zingevingsvragen en een grondig zelfonderzoek startte hij in 2009 met zijn tweede studie wijsbegeerte. Eind 2012 begon hij zijn eigen praktijk Tatkraft Filosofie, waarmee hij 1-op-1 coaching aanbiedt en cursussen en trainingen verzorgt over levensvragen, leiderschap, identiteit, liefde, authentieke keuzes, work-life-balance en zelfacceptatie.

Thijs is docent en lid van de vakgroep Professioneel Leiderschap aan Nyenrode Universiteit en verzorgt alumni-trainingen over zelfkennis, identiteit en levensvragen op de VU, de UvA en de Radboud Universiteit.