Laden Evenementen

« All Evenementen

 • Dit event is voorbij.

Filosofisch (wandel)café door Amsterdam

15 oktober om 15:00

Deze zondag is er een filosofische wandeling door Amsterdam onder de enthousiaste leiding van Erno Eskens (en bij drukte Marthe Kerkwijk en Florian Jacobs) langs gebouwen en plekken van filosofische betekenis.

We verzamelen om 15.00 uur bij het Huis met Hoofden op de Keizersgracht 123 in Amsterdam. Dit monumentale pand wordt het nieuwe onderkomen van de Bibliotheca Philosophica Hermetica. Directeur Esther Ritman gaat ons rondleiden door het nog niet ingerichte gebouw, waar straks meer dan twintigduizend werken uit de gnosis, de mystiek, de alchemie en de filosofie worden tentoongesteld. Het pand zelf heeft een bijzonder verleden: filosofen John Locke en Jan Amos Comenius hebben er gewerkt. Eigenlijk is de Bibliotheca vanwege de verbouwing niet voor publiek toegankelijk, maar Esther Ritman laat ons alvast enkele bijzondere filosofieboeken uit de collectie zien – wellicht zelfs een eerste druk van het werk van Spinoza. Leuk om alvast te melden: de ISVW en de Bibliotheca gaan intensief samenwerken.

Na de rondleiding door het Huis met de Hoofden begint onze kleine filosofische wandeling door de stad. We lopen in enkele kilometers langs het huis waar Descartes woonde, langs de plek waar Schopenhauer naar de sterren keek, langs het terras waar Montesquieu zich beklaagde over lompe Hollanders, langs Coornherts oplossing voor ‘schadelijke lediggangers’ en we eindigen in rond 17.00 uur in een typisch Amsterdams etablissement onder het genot van een goed glas.

U kunt zich opgeven door een email te sturen aan receptie@isvw.nl of telefonisch via 033-4650700. Deelname is voor Vrienden en introducés gratis (en voor overigen € 25,-).

 

Locatie

Bibliotheca Philosophica Hermetica
Keizersgracht 123
Amsterdam, Nederland

Organisator

ISVW
Telefoon:
033 465 0700
E-mail:
receptie@isvw.nl
Website:
www.isvw.nl

Back to Top ↑
 • Bildung scheurkalender 2018


  Nu leverbaar. Met bijdragen van koning Willem Alexander, Ben Feringa, Jet Bussemaker e.a.

 • Laatste kans!

  di 17

  De al dan niet vrije wil – een eeuwenoud debat

  16 oktober om 10:30 tot 19 oktober om 17:15
  vr 20

  Den Haag – Filosofie op de kaart

  20 oktober om 13:00 tot 17:00
  za 21

  START: Sokratisch gespreksleider

  21 oktober om 10:30 tot 22 oktober om 17:00
  ma 23

  Frontiers of Physics and Science

  23 oktober om 10:30 tot 27 oktober om 15:30
 • NIeuw bij ISVW uitgevers

 • Meld je aan voor onze nieuwsbrieven

 • @isvwijsbegeerte