Laden Evenementen

Filosofie en kunst in de moderniteit

Gingen we bij de Romantiek nog uit van landen, in de 20e eeuw gaan we uit van steden. Het Wenen van Wittgenstein en de Wiener Kreis, maar ook van Klimt en Mahler. Het Parijs van Picasso en het kubisme, maar ook van Sartre en De Beauvoir. Het Berlijn van Speer en Riefenstahl, maar ook van Benjamin en Grass. Het New York van Bernstein en Newman, maar ook van Danto en Langer. En laten we Amsterdam niet vergeten: de stad van Schat en Appel, maar ook van Van Duijn en Provo.

Reuring genoeg, zowel in de kunsten als in de filosofie.

Data

Maandag 24 t/m vrijdag 28 februari 2020.

Aanvang maandag om 10.30 uur, einde vrijdag om 17.00 uur.

Deelname

Arrangement 1: € 781,45 (inclusief 4 x diner met wijn, 5 x lunch en koffie/thee).

Arrangement 2: € 973,65 (arrangement 1 + standaardkamer en ontbijt).

Arrangement 3: € 1.013,65 (arrangement 1 + pluskamer en ontbijt).

Arrangement 4: € 1.043,65 (arrangement 1 + comfortkamer en ontbijt).

Wil je korting? Schaf dan de Gold Card aan of kijk of je in aanmerking komt voor ambassadeurskorting.

Docenten

Karin Braamhorst is kunsthistoricus en docent kunstgeschiedenis. Ze studeerde kunstgeschiedenis in Leiden. Als auteur is ze bekend van o.a. het Ikonen Lexicon (2004), Nederland in de negentiende eeuw (2006), een vijftal luisterboeken en samen met Joost Visser Het poppenhuis van Petronella Oortman (Luitingh-Sijthoff 2014).
 
 
 
Jan Brokken is schrijver en journalist. In de jaren 70 was hij betrokken bij diverse bladen, waaronder Trouw en HP. In 2014 verscheen van zijn hand De vergelding bij Atlas Contact, dat inmiddels veertien keer is gedrukt. Recentelijk schreef hij Baltische zielen (Atlas Contact, 2018), dat ook internationaal hoge ogen trok.
 
 
 
Gerard van der Leeuw is musicoloog, publicist en hoofdredacteur van het muziektijdschrift De Rode Leeuw. Na een langdurige carrière aan een conservatorium en de (opgeheven) Staatsexamens Muziek geeft hij nu cursussen en lezingen door heel Nederland, o.a. voor Hovo en het Residentie Orkest.
 
 
 
Dr. Albert van der Schoot doceerde esthetica, cultuurfilosofie en muziekfilosofie aan de Universiteit van Amsterdam. Hij studeerde muziekwetenschap en filosofie aan dezelfde universiteit. Hij redigeerde recentelijk Basisboek esthetica (ISVW, 2017) samen met Frank Rebel.