Laden Evenementen

« All Evenementen

 • Dit event is voorbij.

Workshop Feest van de verbeelding.

03/04/2016 om 10:00 tot 17:00

|Terugkerend Evenement (Bekijk alle)

An event every month that begins at 10:00am on day 24 of the month, repeating until 24/04/2016

- Voor dit evenement kunt u hier tickets verkrijgen.

100 jaar Vrienden van de ISVW

 

Workshop Feest van de  verbeelding

 

Het bestuur van de Vrienden van de ISVW nodigt enthousiaste leden uit mee te werken aan een uitvoering, die wordt opgevoerd tijdens de viering van het 100-jarig bestaan van de vereniging op 18 juni aanstaande. Deelnemers zullen tijdens een tweedaagse workshop op weg geholpen worden met de uitwerking van deze voorstelllng. Doel van de workshop is een kijkje te nemen in de keuken van het scheppingsproces van de kunstenaar en inzicht te geven in het proces van hoe deze van een gedachte tot een verbeelding komt.

De ervaren theatermaker en acteur Thijs Steenkamp zal de deelnemers in een tweedaagse workshop begeleiden bij de ontwikkeling en voorbereiding:

– De eerste zondag (3 april) werken we aan het verdiepen van de geest. We verscherpen door middel van discussie het besef en het begrip van originaliteit, vertelkracht, gebruik van symbolen, stijlen, vormen en ideeën. We beoordelen verschillende bestaande teksten en theaterstukken en verdiepen ons in de intrinsieke kwaliteit van een theatraal idee.

– Daarna (zondag 24 april) werken we in de praktijk aan de vertolking van een theatertekst. We maken een voorstelling, waarin een aantal aspecten van het theatermaken aan bod komen. Alles wat in het theater bijdraagt aan de ervaring van de bezoeker wordt onder de loep genomen, zodat er een theaterstuk ontstaat, dat zoveel mogelijk is gestuurd om één ervaring te creëren.

Voor leden van de vereniging Vrienden van de ISVW geldt voor deze workshop eenmalig een speciale jubileumprijs.  Ook niet-leden kunnen aan deze cursus deelnemen, maar zij betalen het standaard ISVW-tarief.

Aan het einde van de tweede workshop  op zondag 24 april  zal in overleg met de deelnemers bekeken worden of en op welke manier er nog behoefte is om vóór het eeuwfeest op 18 juni verder aan de uitvoering te werken.

 

Thijs Steenkamp is opgeleid aan de Toneelschool Amsterdam en is acteur, zanger en theatermaker. Hij speelde o.a. in Soldaat van Oranje en bij Orkater, maakte voorstellingen op Oerol, voor Theater Frascati en voor de Efteling. Momenteel speelt Thijs in De Tweeling.

 

 

 

 

 

 

Locatie

Landgoed ISVW
Dodeweg 8
Leusden, 3832 RD Nederland
Telefoon:
033 – 465 07 00
Website:
isvw.nl

Organisator

ISVW
Telefoon:
033 465 0700
E-mail:
receptie@isvw.nl
Website:
www.isvw.nl

Tickets

Out of stock!Vrienden arrangement van de ISVW: deelname aan de workshop (2 zondagen, inclusief  lunch) Cursisten die meedoen aan de uitvoering op het jublleumfeest op zaterdag 18 en zondag 19 juni krijgen gratis toegang (exclusief maaltijden en logies) tot dit feest.Gratis

Back to Top ↑
 • ISVW-programmagids

  Klik op de cover om te bladeren door onze gids. Wilt u de gids thuis ontvangen, stuur dan een e-mail naar info@isvw.nl
 • Laatste kans!

  ma 22

  Big History

  22 mei om 10:30 tot 26 mei om 17:00
  za 27
  zo 28
  ma 29

  De kunst van het vragen stellen

  29 mei om 10:30 tot 30 mei om 17:00
  jun 11
 • NIeuw bij ISVW uitgevers

 • Meld je aan voor onze nieuwsbrieven

 • @isvwijsbegeerte