Laden Evenementen

« All Evenementen

 • Dit event is voorbij.

Hoog tijd voor de oprichting van een Autoriteit Ethische Markten

11/09/2016 om 15:00 tot 17:00 - Voor dit evenement kunt u hier tickets verkrijgen.

Bedrijven hebben geen ethiek van zichzelf, daarvoor is een autoriteit ethische markten nodig

Zolang bedrijven nog geen CEO (Chief Ethics Officer) hebben, zullen zij zichzelf geen ethische grenzen opleggen. Daarom hebben we naast de Autoriteit Financiële Markten ook een Autoriteit Ethische Markten nodig.

Prof. dr. Sylvie Bleker-van Eyk is Directeur Deloitte Risk Advisory en hoogleraar Compliance & Integriteitsmanagement aan de Faculteit der Economische Wetenschappen en Bedrijfskunde aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Bedrijven schakelen haar in om corruptie uit te bannen. Bleker-Van Eyk geldt als de compliance-goeroe van Nederland. Natuurlijk zijn bedrijven met integriteit bezig maar af en toe mogen ze ook best een beetje opgevoed worden. Zo’n Autoriteit Ethische Markten is zo slecht nog niet. Lees hier een interview met Sylvie Bleker-van Eyk.

Filosoof dr. Wouter Mensink betoogt dat de mores is dat “je met je koopgedrag, je zelf voor een betere wereld kan zorgen”. Maar in je eentje keuzes maken is niet zo simpel. Wouter Mensink betoogt: “Ik wil laten zien dat fairtrade geen individueel, maar een publiek probleem zou moeten zijn. Ik wil consumenten laten inzien dat ze te veel verantwoordelijkheid opgedrongen krijgen, en dat ze zich in collectieven moeten gaan organiseren”. Lees hier een interview met Wouter Mensink.

De column wordt dit keer verzorgd door dr. Sibout Nooteboom. Sibout is milieukundige en gepromoveerd bestuurskundige die zich richt op Governance vragen. Hij is assistent professor aan de Erasmus Universiteit en adviseert ambassades op het gebied van duurzame ontwikkeling.

Deelname

€ 25,- per bijeenkomst inclusief hapjes en drankjes. Studententickets zijn verkrijgbaar voor € 10,-. Vrienden van de ISVW hebben gratis toegang. Als u ter plekke vriend wordt, is de toegang eveneens gratis.

Locatie

Landgoed ISVW
Dodeweg 8
Leusden, 3832 RD Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
033 – 465 07 00
Website:
isvw.nl

Organisator

ISVW
Telefoon:
033 465 0700
E-mail:
receptie@isvw.nl
Website:
www.isvw.nl

Back to Top ↑
 • Bildung scheurkalender 2018


  Verschijnt eind augustus met bijdragen van koning Willem Alexander, Ben Feringa, Jet Bussemaker e.a. Eigen omslag voor uw organisatie? Reageer voor 1 juli via info@isvw.nl.
 • Laatste kans!

  jul 03

  Frontiers of Astronomy

  3 juli om 10:30 tot 7 juli om 12:30
  jul 17

  Het keren van de munt

  17 juli om 10:30 tot 21 juli om 12:30
  jul 24

  Anders denken: Postmoderne levenskunsten

  24 juli om 10:30 tot 28 juli om 12:30
  jul 26

  Jezelf begrijpen

  26 juli om 10:30 tot 30 juli om 12:30
  aug 02

  Vriendschap: Ideaal of werkelijkheid?

  2 augustus om 10:30 tot 6 augustus om 12:30
 • NIeuw bij ISVW uitgevers

 • Meld je aan voor onze nieuwsbrieven

 • @isvwijsbegeerte