Laden Evenementen

« All Evenementen

De lenige professional

22/01/2018 om 10:30 tot 23/01/2018 om 17:00

Over zelfonderzoek, kracht van denken en bevrijding van mentale belemmeringen

If you correct your mind, the rest of your life will fall into place

‘It’s all in the mind’, deze notie staat centraal in deze beroepsopleiding. Wie wij zijn en hoe wij tegen onszelf en de wereld aankijken wordt bepaald door ons denken en de wijze waarop wij betekenis geven. Zo ook of wij succesvol, vervuld en gelukkig door het leven gaan of niet. Wij hebben zelf de sleutel in handen. De sleutel om onszelf te ontsluiten, persoonlijk en professioneel.

In deze beroepsopleiding zijn wij zelf het onderwerp van onderzoek. De methode is te reflecteren op onszelf en ons leven, persoonlijk en professioneel, het delen van onze ervaringen en het bevragen van elkaar. We leren onszelf en ons verhaal te duiden en ons bewust te worden van wat ons drijft. Het draait om de dynamiek van ons denken. Hoe wij met onze talenten woekeren en wat ons eventueel weerhoudt ons verlangen succesvol te leven. We ontwikkelen de vaardigheid om ons te bevrijden van belemmerende overtuigingen en mentaal ‘lenig’ te worden, een kwestie van ‘geestelijke hygiëne’. Het resultaat is zelfinzicht en vrij zijn. Inspiratie tot nieuwe stappen in ons leven vanuit innerlijk leiderschap, persoonlijk en professioneel.

Voor wie?

Voor leidinggevenden en professionals, die een urgentie voelen te werken aan mentale lenigheid om zo hun persoonlijk en professioneel leiderschap te versterken.

Programma

Het programma wordt vloeiend opgebouwd langs de volgende thema’s.

Module 1: Mijn bewustzijn en denken

Deze module staat in het teken van de aard van ons bewustzijn en ons denken. We onderzoeken wat we ons zelf noemen, onze persoonlijkheid. Wie zijn we als ‘persoon’ (letterlijk ‘masker), zijn we ons lichaam, emoties, denken? Wat is het onveranderlijke in ons? Ook gaan we in op de verschillende vormen van onze intelligentie, de rol van ons denken en de aard van onze overtuigingen en oordelen. En we onderzoeken ons vermogen tot reflectie, het ‘naar binnen kijken’, het ervaren van onszelf. Aan de hand van oefeningen krijgen we inzicht in hoe we onze aandacht kunnen richten en wat dat met ons doet.

Module 2: Mijn verhaal

In deze module draait het om ons verhaal, de thema’s en rode draad van ons leven, onze belangrijkste levenslessen en successen. We zijn immers allemaal uniek. We onderzoeken onze drijfveren en waarden en gaan in op onze talenten, waarmee we het verschil maken. Hoe zetten we onze kwaliteiten in en waartoe en wat zijn onze valkuilen en uitdagingen? We kijken welke overtuigingen ons ondersteunen in het realiseren van onze doelen en welke ons daarin beperken. Ook leren we hoe om te gaan met beperkende overtuigingen.

Module 3: Mijn leiderschap

Het onderzoeken van ons professionele leven en ons leiderschap staat in deze module centraal. We gaan in op onze professionele thema’s en wapenfeiten. Ook bespreken we wat leiderschap eigenlijk is en wat voor vormen we kunnen onderscheiden. Wie zijn wij in onze rol en welke overtuigingen stimuleren ons? Sterke overtuigingen leiden tot creatie en realisatie. We gaan in op onze professionele motivatie en waar de kracht en effectiviteit van ons handelen zit. Hoe geven we daarmee ons professionele leven vorm en betekenis? En wat zegt onze professionele wereld over ons? In hoeverre leven we onze verlangens? We evalueren wie we zijn als professional of leider, onze rol, onze talenten en ons gedrag. Hoe inspireren we en wat willen we ontwikkelen of veranderen in ons leiderschap? Ook gaan we in op de overtuigingen die ons belemmeren te excelleren. We formuleren onze professionele leerdoelen.

Module 4: Vrij zijn en inspireren, de lenige professional

In het steeds verder doordringen tot wie wij zijn als mens en professional gaan we in deze module op zoek naar ons vrij zijn en onze inspiratie. Waarin zit ons vrij zijn en onze geestelijke lenigheid? En waardoor worden wij geïnspireerd en hoe inspireren wij anderen? We gaan in op onze visie op onze toekomst en hoe we deze vorm willen geven vanuit ons innerlijk leiderschap, persoonlijk en professioneel. Welke stappen gaan we zetten en welke affirmatie gaat ons hierin ondersteunen?

‘Het is nooit te laat om te worden wat je had kunnen zijn’ (George Eliot).

Individuele coaching

Aanvullend aan de beroepsopleiding voert Rogier met iedere deelnemer een tweetal coachingsgesprekken ter verdieping van het zelfinzicht en om nader in te gaan op individuele thema’s.

Werkvormen

Inspirerende verhandelingen worden afgewisseld met persoonlijk onderzoek, experimentele oefeningen en groepsdialogen. Rode draad vormt zelfreflectie en uitwisseling, waarbij ook de kracht van meditatie en stilte wordt ervaren. In iedere module wordt ’s avonds een film bekeken.

Aanvullend twee individuele coachinggesprekken.

In deze beroepsopleiding is voorbereiding niet nodig, onbevangenheid wel.

Lesmateriaal en studiebelasting

Reader met achtergrondteksten en literatuuropgave.

Zelfstudie buiten de beroepsopleiding is niet nodig.

Docent

Rogier A. Huffnagel. Zijn wieg stond in Athene en zijn jeugd bracht hij door in Zuid-Amerika, Afrika en later in Nederland. Hij studeerde Westerse en Indische filosofie en had een internationale carrière in het financiële bedrijfsleven, waaronder in China.

Al meer dan vijftien jaar begeleidt Rogier als executive coach professionals en executives, met als motto ‘de hele mens in de professie’. Naast zijn eigen praktijk was hij vijf jaar voorzitter van de raad van bestuur van een groot landelijk loopbaanbureau.

Zijn individuele en team coaching en zijn vele masterclasses en summerschools staan in het teken van zelfonderzoek en het vergroten van mentale lenigheid. Hij inspireert mensen om te excelleren door inzicht in zichzelf te ontwikkelen en zich te bevrijden van belemmerende overtuigingen. Zijn maatschappelijke leven wisselt hij af met retraites in India.

Hij begeleidt transities en is klankbord, adviseur en vriend voor mens en organisatie (www.rogierhuffnagel.com).

Data

Vier modules van telkens twee dagen. Aanvang eerste dag om 10.30 uur, einde tweede dag om 17.00 uur.

Module 1: ma en di 22 en 23 januari 2018
Module 2: ma en di 19 en 20 maart 2018
Module 3: ma en di 23 en 24 april 2018
Module 4: ma en di 28 en 29 mei 2018

Deelname

Deelname aan deze beroepsopleiding bedraagt € 4.984,-, inclusief lesmateriaal, 4 x overnachting in een comfortkamer met ontbijt, 4 x lunchbuffet, 4 x diner met wijn en koffie/thee.

Interesse? Neem contact op met info@isvw.nl

Locatie

Landgoed ISVW
Dodeweg 8
Leusden, 3832 RD Nederland
Telefoon:
033 – 465 07 00
Website:
isvw.nl

Organisator

ISVW
Telefoon:
033 465 0700
E-mail:
receptie@isvw.nl
Website:
www.isvw.nl

Back to Top ↑
  • nl
 • Bildung scheurkalender 2018


  Nu leverbaar. Met bijdragen van koning Willem Alexander, Ben Feringa, Jet Bussemaker e.a.

 • Laatste kans!

  dec 02

  Ethiek en politiek III: Immanuel Kant

  2 december om 10:30 tot 3 december om 14:30
  dec 04

  Hitlers Mein Kampf

  4 december om 10:30 tot 8 december om 17:00
  dec 10

  Willen, kiezen en handelen

  10 december om 10:00 tot 17:00
  dec 18

  Spinozaweek: de weg naar geluk

  18 december om 10:00 tot 22 december om 12:30
  dec 27

  Liefdeweek: kun je leren liefhebben?

  27 december om 10:30 tot 30 december om 12:30
 • NIeuw bij ISVW uitgevers

 • Meld je aan voor onze nieuwsbrieven

 • @isvwijsbegeerte