Laden Evenementen

« All Evenementen

De lenige leider

23 april om 10:30 tot 24 april om 17:00

Interesse in deze opleiding? Neem contact met ons op via info@isvw.nl

 

If you correct your mind, the rest of your life will fall into place

Dit idee van Lao Tse staat centraal in deze beroepsopleiding. Wie wij zijn en hoe wij tegen onszelf en de wereld aankijken wordt bepaald door ons denken en de wijze waarop wij betekenis geven. Wij hebben zelf de sleutel in handen om onszelf te ontsluiten, persoonlijk en professioneel. Zo ook of wij ons hart volgen en een vervuld en gelukkig leven kunnen creëren met een succesvolle loopbaan.

 

Wat leer je?

In deze indringende beroepsopleiding zijn wij gedurende vier modules van telkens twee dagen zelf het onderwerp van onderzoek. De methode is te reflecteren op onszelf en ons leven, persoonlijk en professioneel, het delen van onze ervaringen en het bevragen van elkaar. We leren onszelf en ons verhaal te duiden en ons bewust te worden van wat ons drijft en inspireert. Het draait om de dynamiek van ons denken. Hoe wij met onze talenten woekeren en wat ons eventueel weerhoudt ons verlangen succesvol te leven. We ontwikkelen de vaardigheid om ons te bevrijden van belemmerende overtuigingen, waardoor we mentaal ‘lenig’ worden en bewust vorm kunnen geven aan veranderingen. Het resultaat is zelfinzicht en vrij zijn, inspiratie tot nieuwe stappen in ons persoonlijke en professionele leven vanuit innerlijk leiderschap. ‘Het is nooit te laat om te worden wat je had kunnen zijn’ (George Eliot).

 

Twee individuele coachinggesprekken

Aanvullend aan de beroepsopleiding voert Rogier Huffnagel met iedere deelnemer een tweetal coachinggesprekken ter verdieping van het zelfinzicht en om nader in te gaan op individuele thema’s.

 

Voor wie?

Voor leidinggevenden en professionals, die een urgentie voelen te werken aan mentale lenigheid om zo vorm te kunnen geven aan veranderingen en hun persoonlijk en professioneel leiderschap te versterken.

 

Eerdere cursisten

‘Het is geen cursus, maar een bijzondere beleving’

‘Het is een zoektocht naar jezelf, naar wie je zelf bent en daardoor leer je jezelf juist kennen als leider. Als je je eigen leven niet kunt ‘leiden’, dan kun je ook geen goed leider zijn’

‘Er wordt een veilige, open omgeving gecreëerd, waardoor spontane diepgang ontstaat’

‘Nooit eerder meegemaakt dat iedere deelnemer verandert in positieve zin’

‘Een geweldige sfeer die ontstaat door het delen van eigen ervaringen’

‘Mensen leren op subtiele manier zichzelf zien’

‘De wijze waarop de cursus werd vormgegeven deed de groep heel snel tot de verdieping komen’

‘Toen ik begon wist ik niet helemaal wat te verwachten, maar het was een bijzonder interessante en waardevolle ervaring’

‘De ontspannen vrijheid waarmee Rogier ons door de opleiding leidde vond ik weldadig en inspirerend’

 

Programma

Het programma wordt vloeiend opgebouwd langs de volgende thema’s.

Module 1: Mijn bewustzijn en denken

Deze module staat in het teken van de aard van ons bewustzijn en ons denken. We onderzoeken wat we ons zelf noemen, onze persoonlijkheid. Wie zijn we als ‘persoon’ (letterlijk ‘masker), zijn we ons lichaam, emoties, denken? Wat is het onveranderlijke in ons? Ook gaan we in op de verschillende vormen van onze intelligentie, de rol van ons denken en de aard van onze overtuigingen en oordelen. En we onderzoeken ons vermogen tot reflectie, het ‘naar binnen kijken’, het ervaren van onszelf. Aan de hand van oefeningen krijgen we inzicht in hoe we onze aandacht kunnen richten en wat dat met ons doet.

Module 2: Mijn verhaal

In deze module draait het om ons verhaal, de thema’s en rode draad van ons leven, onze belangrijkste levenslessen en successen. We zijn immers allemaal uniek. We onderzoeken onze drijfveren en waarden en gaan in op onze talenten, waarmee we het verschil maken. Hoe zetten we onze kwaliteiten in en waartoe en wat zijn onze valkuilen en uitdagingen? We kijken welke overtuigingen ons ondersteunen in het realiseren van onze doelen en welke ons daarin beperken. Ook leren we hoe om te gaan met beperkende overtuigingen.

Module 3: Mijn leiderschap

Het onderzoeken van ons professionele leven en ons leiderschap staat in deze module centraal. We gaan in op onze professionele thema’s en wapenfeiten. Ook bespreken we wat leiderschap eigenlijk is en wat voor vormen we kunnen onderscheiden. Wie zijn wij in onze rol en welke overtuigingen stimuleren ons? Sterke overtuigingen leiden tot creatie en realisatie. We gaan in op onze professionele motivatie en waar de kracht en effectiviteit van ons handelen zit. Hoe geven we daarmee ons professionele leven vorm en betekenis? En wat zegt onze professionele wereld over ons? In hoeverre leven we onze verlangens? We evalueren wie we zijn als professional of leider, onze rol, onze talenten en ons gedrag. Hoe inspireren we en wat willen we ontwikkelen of veranderen in ons leiderschap? Ook gaan we in op de overtuigingen die ons belemmeren te excelleren. We formuleren onze professionele leerdoelen.

Module 4: Vrij zijn en inspireren, de lenige professional

In het steeds verder doordringen tot wie wij zijn als mens en professional gaan we in deze module op zoek naar ons vrij zijn en onze inspiratie. Waarin zit ons vrij zijn en onze geestelijke lenigheid? En waardoor worden wij geïnspireerd en hoe inspireren wij anderen? We gaan in op onze visie op onze toekomst en hoe we deze vorm willen geven vanuit ons innerlijk leiderschap, persoonlijk en professioneel. Welke stappen gaan we zetten en welke affirmatie gaat ons hierin ondersteunen?

 

Werkvormen

Inspirerende verhandelingen worden afgewisseld met persoonlijk onderzoek, experimentele oefeningen en groepsdialogen. Rode draad vormt zelfreflectie en uitwisseling, waarbij ook de kracht van meditatie en stilte wordt ervaren. In iedere module wordt ’s avonds een film bekeken.

Aanvullend twee individuele coachinggesprekken.

In deze beroepsopleiding is voorbereiding niet nodig, onbevangenheid wel.

Lesmateriaal en studiebelasting

Reader met achtergrondteksten en literatuuropgave.

Zelfstudie buiten de beroepsopleiding is niet nodig.

Docent

 

Rogier A. Huffnagel. Zijn wieg stond in Athene en zijn jeugd bracht hij door in Zuid-Amerika, Afrika en leerde al jong wat het is om met veranderingen om te gaan. Hij studeerde Westerse en Indische filosofie en had een internationale carrière in het financiële bedrijfsleven, waaronder in China.

Al meer dan vijftien jaar begeleidt Rogier als executive coach professionals en executives, met als motto ‘de hele mens in de professie’. Naast zijn eigen praktijk was hij vijf jaar voorzitter van de raad van bestuur van een groot landelijk loopbaanbureau.

Zijn individuele en team coaching en zijn vele masterclasses en summerschools staan in het teken van zelfonderzoek en het vergroten van mentale lenigheid. Hij inspireert mensen om te excelleren door inzicht in zichzelf te ontwikkelen en zich te bevrijden van belemmerende overtuigingen. Zijn maatschappelijke leven wisselt hij af met retraites in India.

Hij begeleidt transities en is klankbord, adviseur en vriend voor mens en organisatie (www.rogierhuffnagel.com).

Data

Vier modules van telkens twee dagen. Aanvang dinsdag om 10.30 uur, einde woensdag om 17.00 uur.

Module 1: 23 en 24 april 2018
Module 2: 7 en 8 mei 2018
Module 3: 28 en 29 mei 2018
Module 4: 11 en 12 juni 2018

Deelname

Deelname aan deze beroepsopleiding bedraagt € 4.984,-, inclusief lesmateriaal, 4 x overnachting in een comfortkamer met ontbijt, 4 x lunchbuffet, 4 x diner met wijn en koffie/thee.

Interesse? Neem contact op met info@isvw.nl

Locatie

Landgoed ISVW
Dodeweg 8
Leusden, 3832 RD Nederland
Telefoon:
033 – 465 07 00
Website:
isvw.nl

Organisator

ISVW
Telefoon:
033 465 0700
E-mail:
receptie@isvw.nl
Website:
www.isvw.nl

Back to Top ↑
  • nl
 • Winkelmand

 • Filosofie voor organisaties

 • Laatste kans!

  za 24

  Populisme en triadisme

  24 februari om 10:30 tot 25 februari om 17:00
  ma 26

  Filosofie en kunst in de Barok

  26 februari om 10:30 tot 2 maart om 12:30
  ma 26

  Het raadsel van de tijd

  26 februari om 10:30 tot 2 maart om 17:00
  mrt 04

  Nietzsche (wegens succes herhaald)

  4 maart om 13:00 tot 17:00
  mrt 06
 • NIeuw bij ISVW uitgevers

 • Meld je aan voor onze nieuwsbrieven

 • @isvwijsbegeerte