Laden Evenementen

Crash course Visieontwikkeling

Waar sta je eigenlijk voor? Wat drijft je? En wat frustreert je? Filosofische ideeën waarvan we ons maar half bewust zijn bepalen hoe we ons werkende leven inrichten. Weten wat je wilt lijkt makkelijk, maar een goed doordachte visie vraagt om een creatief zelfonderzoek. Niettemin wordt voortdurend van ons verwacht dat we een duidelijke, evenwichtige en overtuigende visie presenteren. Hoe pak je dat aan? In deze crash course bepaal je je wil met beproefde, toegespitste vormen van socratisch onderzoek.

Leerdoelen

Tijdens deze crash course maak je kennis met filosofische methoden van zelfonderzoek, die je kunt benutten om een persoonlijke visie te ontwikkelen.

Data

Zaterdag 3 februari 2024.

Aanvang om 10.00 uur, einde om 17.00 uur.

Deelname

Deelname aan de Crash Course, inclusief lunch en koffie/thee bedraagt € 285,-. Diner na afloop of een voor- of na-overnachting is, onder voorbehoud van beschikbaarheid, apart te boeken via [email protected] of 033-4650700. De Gold Card is niet van toepassing op deze cursus.

Docenten

Jan Ewout Ruiter studeerde filosofie en werkte als journalist en filmproducent. Als praktisch filosoof leidt hij gesprekken en trainingen in profit- en non-profitorganisaties. Met co-auteur Rudolf Kampers, tevens compagnon in Leren Filosoferen, schreef hij Filosoferen aan de keukentafel (Scriptum, 2015).

Luuk Stegmann studeerde klinische psychologie en persoonlijkheidsleer. Hij werkt als psychotherapeut in zijn eigen praktijk en daarnaast als trainer en adviseur. Hij was associé bij het Nieuwe Trivium en is medewerker bij Eidoskoop. De relatie tussen zelfonderzoek en rechtvaardigheid is een belangrijk aandachtpunt in zijn werk.


×