Laden Evenementen

Crash course: Filosoferen met kinderen en jongeren

De belangstelling voor filosoferen met kinderen en jongeren groeit. Door te filosoferen leer je basisvaardigheden als goed luisteren, je gedachten verwoorden, vragenstellen en argumenten geven. Niet alleen docenten hebben baat bij deze activiteit, maar ook bijvoorbeeld jeugdwerkers, jeugdtheatermensen, kindertherapeuten en jongerencoaches.

Leerdoelen

Na het volgen van deze crash course kan de deelnemer in eigen woorden uitleggen wat filosoferen met kinderen en jongeren inhoudt. Ook kan de deelnemer een goed doordacht oordeel vormen over het belang van filosoferen voor de eigen werkpraktijk. De deelnemer heeft kennisgemaakt met enkele filosofische gespreksvaardigheden en kan iets zeggen over hoe een filosofisch gesprek zich van andere gesprekken onderscheidt.

Data

Zaterdag 3 februari 2024.

Aanvang om 10.00 uur, einde om 17.00 uur.

Deelname

Deelname aan de Crash Course, inclusief lunch, koffie/thee en certificering bedraagt € 285,-. Diner na afloop of een voor- of na-overnachting is, onder voorbehoud van beschikbaarheid, apart te boeken via [email protected] of 033-4650700. De Gold Card is niet van toepassing op deze cursus.

Docent

Ed Weijers was coördinator van het Centrum Kinderfilosofie Nederland, is erelid van het dagelijks bestuur van SOPHIA, de Europese stichting voor de bevordering van het filosoferen met kinderen. Weijers heeft filosofie gestuurd in Leiden, volgde de lerarenopleiding in Utrecht en filosofeert met individuen en uiteenlopende groepen in binnen- en buitenland voor EPIC International. Docent op pabo’s van Fontys Hogeschool.


×