Laden Evenementen

The Best of Berlin (Verplaatst)

‘The Best of Berlin’ is wegens coronamaatregelen een jaar verplaatst. Heb je je aangemeld? We nemen z.s.m. contact met je op. Aanmelden voor juni 2021 is mogelijk via de ‘Aanmelden’ knop.

112e verjaardag van Isaiah Berlin

Wat hebben Winston Churchill en John F. Kennedy gemeen? Beiden nodigden Isaiah Berlin uit om hem uit te horen over zijn politieke filosofie. Het begrip ‘vrijheid’ is niet los te denken van Berlin, en weinig denkers wisten pluralisme en de rijkdom van ideeën zo kraakhelder voor het voetlicht te brengen. Op de 112e verjaardag van Isaiah Berlin (1909-1997) viert de ISVW het gedachtegoed van deze Brits-Letse denker.

Studiebelasting

Deze cursus bevat 9 contacturen. Daarnaast neemt het lezen van eventuele lesmaterialen circa 4 uur in beslag.

Data

Zaterdag 5 juni 2021 10.30 uur tot zondag 6 juni 2021 12.30 uur met afsluitende lunch.

Deelname

Arrangement 1: € 319,95 (inclusief diner met wijn, 2 x lunch en koffie/thee),

Arrangement 2: € 379,15 (arrangement 1 + standaardkamer en ontbijt),

Arrangement 3: € 389,15 (arrangement 1 + pluskamer en ontbijt),

Arrangement 4: € 396,65 (arrangement 1 + comfortkamer en ontbijt).

Wil je korting? Schaf dan de Gold Card aan of kijk of je in aanmerking komt voor ambassadeurskorting.

Docenten

Arnon Grunberg is de belangrijkste Nederlandse romancier van dit moment. Grunbergs werk werd met diverse prijzen bekroond, waaronder twee keer de AKO Literatuurprijs, voor zijn romans Fantoompijn (Nijgh & Van Ditmar, 1995) en De asielzoeker (Nijgh & Van Ditmar, 2003). Grunbergs werk is vertaald in meerdere talen en heeft een moraalfilosofische grondtoon.
 
 
Thomas Heij studeerde filosofie aan de Rijksuniversiteit Groningen en is redacteur bij het Nexus Instituut. Hij vertaalde De egel en de vos van Isaiah Berlin, dat in 2020 zal verschijnen bij ISVW Uitgevers. Eerder vertaalde hij De Jefferson Bijbel, Nieuw-Atlantis van Francis Bacon en De stralende wereld van Margaret Cavendish.
 
 
 
Florian Jacobs is filosoof en uitgever bij ISVW uitgevers. Hij studeerde filosofie aan de Universiteit van Amsterdam. Hij publiceerde zowel fictie als non-fictie, waaronder Markante denkers (met prof. Frans Jacobs, ISVW, 2016) en de dichtbundel Zwaan en zang (ISVW Uitgevers, 2017).