Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

100e ISVW Podcast | Live in De Roode Bioscoop

3 juni om 19:00 tot 21:00

Een avond vol vragen over wat filosofie voor onze samenleving zou kunnen betekenen.

De ISVW Podcast beleeft z’n 100e editie. Dat is een feestje waard. In deze speciale live opname ontvangt podcasthost Bart Geeraedts de filosofen Marjan Slob (Denker des Vaderlands), Martha Claeys (winnaar van de Socratesbeker 2024) en Marthe Kerkwijk (programmamanager van de ISVW).

De podcast wordt live opgenomen met publiek in theater De Roode Bioscoop te Amsterdam. Wees erbij!

Datum

Maandag 3 juni 2024

Aanvang 19.00 uur

Deelname

Toegang bedraagt €10.

Sprekers

Bart Geeraedts is podcastmaker en journalist. Hij host de ISVW podcast, waarbij bij elke aflevering het gesprek aangaat met één van onze topdocenten en -auteurs.

Marjan Slob is filosoof en columnist van de Volkskrant. Ze studeerde filosofie bij de Universiteit van Utrecht en studeerde journalistiek aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Ze schreef het boek Hersenbeest. Filosoferen over het brein en de menselijke geest (Lemniscaat, 2016), waarmee zij in 2016 de Socratesbeker won.

Martha Claeys is gepromoveerd aan de Universiteit Antwerpen op trots als morele emotie. Haar recente boek Trots. De filosofie van een emotie is zeer lovend ontvangen. Ze is als onderzoeker verbonden aan de Universiteit Antwerpen maakt samen met Lotte Spreeuwenberg de filosofische podcast Kluwen.

Marthe Kerkwijk is filosoof en programmamanager bij de ISVW. Ze doceerde sociale filosofie aan de University of London, waar ze promotieonderzoek deed naar het werk van Habermas.

Winkelwagen
Scroll naar boven